cover

The Magic Dragon

Caia

CD (2003) - Guidance Recordings Inc. / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektronika / Trip hop / Downbeat

Spor:
The Love Room
The Rose Room
Whose Blues
Summer Lightening
Subway
Freedom
Afterwards @ the Bar
Mr. Gone
Remembrance
Jericho
Heavy Weather
La Telecabine

Referanser:
Nightmares on Wax
Groove Armada
DJ Shadow
Future Sound of London
DJ Krush
Tangerine Dream
Banco De Gaia

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


The sleeping room

Caia forsøker å røyke ut den virtuelle suppedragen i electronica-land, men er kanskje ikke slu nok.

Den magiske dragen er det første albumet fra japanske Maiku Takahashi og er resultatet av et samarbeid med Andy Cato fra Groove Armada.

Sistnevnte gruppe turnerte i det fjerne østen i 1998, og dette resulterte i at Maiku og Andy traff på hverandre og oppdaget en felles forkjærlighet for gamle og obskure northern soul singler. Groove Armada turnerer hyppig fortsatt, men Andy tok seg tid til å ha overoppsynet med disse innspillingene.

The Magic Dragon innholder soft trip-hop med arketypisk hyppig bruk av samplet (og på forskjellige måter bearbeidet) elpiano. Her er også rikelig med supplerende samples tatt fra elgitar og et rikt utvalg menneskelige stemmer av begge kjønn som preiker eller synger. Rytmikken er heller langsom og nesten forsiktig i sin bruk av programmerte break beats. Best fungerer dette når det ligger et snev av tidlig 70-talls soul funk i lufta. Her kan nevnes Whose Blues, Remembrance og The Love Room. Sistnevnte har smakfulle, oktavhoppende elektrisk funk bass samples og utflytende elpianoakkorder. La Telecabine er førstehjelp til de som mimrer om den tiden samplingsivrige Johannes Schmoelling tjenestegjorde som søvngjenger i tangerske drømmer.

Det går altså mange linjer bakover her til gammelelektronisk svevemusikk. Frem for alt til Future Sound Of Londons Accelerator (1992) og Tangerine Dreams Logos (1982) og Le Parc (1985).

Denne plata inneholder en behagelig og bedøvende parfymert lydverden uten støtende innhold for noen under 50 (80?). Det er mange gode melodiske temaer her, men hvert av sporene har liten utvikling fra start til slutt og etter noen minutter begynner de å stange litt. The Magic Dragon er litt vel slækt for konsentrert lytting, og heller en CD du setter på mens du gjør andre ting, helst med lukkede øyne.

Ingenting er dårlig, men du verden så trygt og oversiktelig alt er!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Lionheart Brothers - Dizzy Kiss

(Racing Junior)

Med smittende popmelodier, storslagen rockfølelse og fremfor alt fem hjerter som banker intenst for musikken, kommer The Lionheart Brothers svevende.

Flere:

Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.
Anne Marie Almedal & Erik Honoré & Jan Bang & Nils Chr. Moe-Repstad - Going Nine Ways From Wednesday