cover

200 Tons of Bad Luck

Crippled Black Phoenix

CD (2009) - Invada

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Folk / Post-rock / Prog

Spor:
Burnt Reynolds
Rise Up and Fight
Time of Ye Life/Born for Nothing/Paranoid Arm of Narcoleptic Empire
Wendigo
Littlestep
Crossing the Bar
Whissendine
A Real Bronx Cheer
444
A Hymn for a Lost Soul
A Lack of Common Sense
I Am Free Today I Perished

Referanser:
Pink Floyd
Godspeed You Black Emperor!
Electric Wizard
Mogwai
Guapo

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ballader ved reisens slutt

Storslått og omfattende britisk bandprosjekt som tar for seg i mange retninger.

"Endtime ballads" omtaler Crippled Black Phoenix musikken sin som, og med det sier det britiske bandet både noe om stemningsleie, lystighetsfaktor og tempo. 200 Tons of Bad Luck er omgitt av tunge stemninger, røykfylte visjoner og progressive ideer, og omfavner flere stilretninger.

Det er ikke så rart, for Crippled Black Phoenix er satt sammen av folk med bred erfaring, der Electric Wizard, Portishead og Mogwai bare er noen referansepunkter. Justin Greaves (Wizard, Iron Monkey, Earthtone 9 og en rekke andre) har samlet et stort ensemble for å skape visjonær musikk som er smeltet samme av hvert enkelt medlems forhistorie. Dette er musikk som er tuftet i tidlige 70-talls idealer; pompøst og progga, langhåret og vidstrakt. Her er også hint av stoner, frifolk og mer moderne, konseptuell post-rock (med poststempel både fra Glasgow og Montreal). Det kunne fort blitt en vassen grøt, men det skjer aldri her. 200 Tons of Bad Luck, deres andre, er en altomfattende og episk sak på nærmere 80 minutter, og en plate som er en kontinuerlig fryd å dukke ned i.

Ok, noe av eklektismen drar platen i litt for mange retninger, og et spor som 444, med trekk fra britisk folkrock og Queens of the Stone Age, synliggjør noen av fallgrubene som dette bandet aldri er langt unna å stupe rett ned i. Utover på platen blir det også tydelig at gjerne kunne strammet inn materialet en del, men skitt au. Det forplikter å levere 200 tonn med gigantisk musikk.

Jeg vil anmode lytteren om å først sjekke ut det sfæriske åpningssporet Burnt Reynolds, en av de flotteste døråpnerne til en plate i år. Og selvsagt det nær 20 minutter lange eposet Time of Ye Life/Born for Nothing/Paranoid Arm of Narcoleptic Empire - noe så utdatert som en låtsyklus, og omtrent noe sånt som et samspill med Pink Floyd og Isis kunne blitt. Endtime power ballads har aldri virket som et så bra konsept som akkurat her.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Besnard Lakes - The Besnard Lakes Are The Roaring Night

(Jagjaguwar)

Montreal-bandet har levert en på alle måter triumferende tredjeplate.

Flere:

The Orb - Bicycles & Tricycles
This Is Music Inc. - Krasnapolis