cover

Beast Unleashed

Svölk

CD-EP (2005)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Hardrock / Scandinavian rock

Spor:
Warm Within
Time For the Dying
Sheperd
Carved In Stone
Overload

Referanser:
AC/DC
Black Sabbath
Iron Maiden
Thin Lizzy
Judas Priest

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Svölk = Juling

Hardtslående debut fra Trysil-band. Energisk rårock med melodibasert heavy.

Beast Unleashed er en egenprodusert og -finansiert EP inneholdende fem spor energisk rårock med tunge bassganger og heavykoringer av gammelt kjent merke. Platas omslagstypografi kan lett assosiere til death metal, med bokstaver formet som hornprydet djevelskalle, men dette er pur midstrøms rock'n'roll om enn med heavy- og boogie-elementer. Musikken er solid melodibasert og bandet unngår de utflytende og konturløse improvisasjonspartiene som heavy-debutanter ofte knekker ryggen på. Luftgitaren henger igjen i øvingslokalet, hvilket er såre vel. Her dreier det seg om maksimum uttrykk på et minimum av tid.

De fem låtene levner riktignok et litt ensartet preg, men slik er det nå engang å operere innenfor den musikkformens nokså rigide skjema. Heavyrocken er en langt mer konservativ genre enn mange av dens utøvere liker å bli minnet om, og det er da også lite utover frosset form å finne på Svölks plate. Det er noe tidløst over Beast Unleashed - tør vi si det høyt - 80-talls, liksom?

Det er ikke dårlig av den grunn, og Svölk redder seg på å ha jobbet fram sterke melodier. Vokalen er framskutt og får utfolde seg relativt uforstyrret av det musikalske fyrverkiet rundt seg. Låtene er slavisk rytmebasert og setter go'foten til å nikke som ei linerle i vårløsninga etter første minutt.

Allikevel vil Svölks vei mot et større publikum og eventuell berømmelse bli lang og hard. Det er akk så mange band av samme format som fra sine baser i de tusen øvingskjellere drømmer om karriere. Svölk er avhengig av eksponering, spillejobber og atter spillejobber. Musikken deres er litt ute av motebildet for tida, og i påvente av grønnere gressganger for en musikkform som for 4-5 år siden var det ypperste av cool, er det bare å stå på kara. I heavyens verden står bra band i kø for å slippe til, da gjelder det å bli en av de beste. Lykke til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Shins - Wincing The Night Away

(Sub Pop)

Dette er plata som kommer til å dele både fans og kritikere i to, fordi den er både tyngre og rarere enn sine forgjengere.

Flere:

Richmond Fontaine - Post to Wire
Marnie Stern - This Is It And I Am It And You Are It And So Is That And He Is It And She Is It And It Is It And That Is That