cover

Monster Zero

Voyager One

CD (2002) - Loveless

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Space rock / Alternativ / Poprock / Psykedelia

Spor:
Out in the Marketplace
Wires
Gun
Snow Angel Summer
Out and Over
Ready. Reset.
Monster Zero
Three Pair
Bedbugs and Ballyhoo
Praise the Lowered
Tokyoidaho

Referanser:
Echo & the Bunnymen
My Bloody Valentine
Sun Dial
The Verve
Spacemen 3
Radiohead
Vex
Loop
Spiritualized
Slowdive

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


På interplanetarisk reise med Voyager One

Across The Universe med Voyager Ones estetiske space rock.

Seattle-gruppa Voyager One ble startet i 1998 av Jeramy Koepping med det mål å lage "sonic, groove-oriented psychedelia". Med andrealbumet Monster Zero skaper de sin egen narkotiske drømmeverden der inntrykkene flyter forbi før de forsvinner ut i en sjø av underbevissthet.

Albumet åpner ganske statisk med Out In The Marketplace med ramblende, metalliske trommer, duvende synther og walkie talkie preik. Wires får hjulene i gang med sterkere melodisk innhold (gitarriffet i åpningen parafraserer Verves Catching The Butterfly) og burde være et godt tips for radiospilling. Et annet høydepunkt er Ready. Reset. med den seigeste undervannsgitarsoloen jeg har hørt på lenge. Tittelsporet Monster Zero er musikalsk det mest interessante her med drum'n'bass-aktig rytme, trompet og sang innhyllet i massive lydeffekter. Bedbugs and Ballyhoo er en grei (og knapt gjenkjennelig!) versjon av et Echo & The Bunnymen-spor fra 1987.

I det hele tatt viser Voyager One et sterkt slektskap til hovedstrømmen i den britiske alternativ-rocken fra midten av 80-tallet og frem til i dag. Produksjonen er meget bra og vitner om en klar artistisk visjon. Her er stemninga viktigere enn selve melodiene. Lyden er bokstavlig talt romlig med mye bruk av langsomme feedbacks og katedralklanger. Sangen er gjennomgående mikset lavt og er ofte halvhviskende i utgangspunktet. CDens artwork virker noe "low budget", men alle legger ikke så mye vekt på det.

Voyager One og Monster Zero kan neppe kalles musikalsk nyskapende, men skulle tilfredstille fans av småsvevete, halvhypnotisk alternativ-rock.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sonny Simmons - The Traveller

(Jazzaway)

Første del av en trilogi med Simmons. På norsk label med norske musikere. Uhyre spennende.

Flere:

The Loch Ness Mouse - 11-22
Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er