cover

Millionaire

Hayseed

CD-EP (2003)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Funkrock

Spor:
Indian Summer
Millionaire
The Company
A Love Supreme

Referanser:
Red Hot Chili Peppers
Van Halen
Whitesnake

Vis flere data

Se også:
Mr. Clean - Hayseed (2002)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Fortsatt kjedelig

Hayseed har gjort små endringer uten at det er noen grunn til å sperre opp øya, eller øra.

Hayseed er ute med sin andre demo-EP. Det betyr antagelig at det i første rekke er musikkpresse og bransje som får høre Millionaire. De har tidligere lagt seg på en litt anonym variant av eldre hardrock, noe som ikke har klart å kile rockemuskelen hos denne anmelderen. Her mangler mye på trøkk, gnist og kraft. Røttene går helt tilbake til 70-tallet, men de sliter med å nå opp til heltene.

Åpningssporet høres litt mer ut som Red Hot Cili Peppers enn tidligere. De mangler likevel nerven og låtmaterialet for at dette skal bli vellykket. Videre kjenner man igjen inspirasjon fra band i en eldre generasjon, som Van Halen og Whitesnake. Noe av det kjedeligste er små malplasserte solo- og instrumentalpartier fra gitarist Terje Kjørlaug som ikke sitter helt som de antagelig er ment. Vokalist Morten Fredheim blir også litt ubehagelig i mitt øre. Han forsøker å være en slags klassisk frontman, men mangler den nødvendige personligheten i stemme og fremføring.

Tittellåta handler om å spille i band år etter år uten å komme noen vei. Med denne oppskriften ser det ut til at det fortsetter slik for gutta i Hayseed. Stort sett klarer de ikke å fri seg fra kjedelige variasjoner over utspilte klisjeer. Selv om det bare er snakk om fire låter rekker man å kjede seg, noe som ikke kan være annet enn et dårlig tegn.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Madder Mortem - Desiderata

(Peaceville)

Nordmennene fortsetter å bevege seg fremover i sin unike og høyst originale retning. Til glede for noen, og stor frustrasjon for andre.

Flere:

Brandy - Full Moon
Diverse artister - If I Make It Through Christmas