cover

Gone Forever

God Forbid

CD (2004) - Century Media / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Death metal / Heavy metal

Spor:
Force-Fed
Antihero
Better Days
Precious Lie
Washed Out World
Living Nightmare
Soul Engraved
Gone Forever
Judge The Blood

Referanser:
In Flames
Pantera

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Headbanging i andre gir

Sint amerikansk metal på det jevne, med innslag av både melodi og tyngde.

Hva denne gjengen fra New Jersey ønsker at gud skal forby et litt uklart for meg. Det er lettere å si noe om hva de gjerne vil bevare: heftig headbanging og massive riff. Dette er nemlig metal med elementer fra death metal, thrash metal og tradisjonell heavy metal. Gone Forever er spekket med hylende gitarsoloer, brølende vokal, tyngde og apokalyptisk stemning.

Vokalist Byron Davis har ikke den beste stemmen i amerikansk metal, men hans forsøk på å klemme ut sine egne innvoller fungerer godt sammen med den tidvis brutale musikken. Av og til forsøker han også å synge. Noe som også fungerer helt greit, uten at man blir imponert.

Gone Forever er langt fra den mest spennede eller originale metal-skiva som kommer ut i år. Den er derimot et stødig og jevnt produkt, levert av fem menn som har funnet sin plass i genren. De påstår selv (eventuelt plateselskapet) at de tilhører "the new wave of american metal". Denne påstanden kan man kanskje ta med en klype salt.

Skal man ha aggressiv metal får man kanskje mer ut av storheter som Slayer og Pantera enn annendivisjonsbandet God Forbid. Likevel kan man ikke komme utenom at bandet er inne på noe her og der. Jeg går likevel lei underveis og ender opp som litt uinteressert når siste riff er i gang.

De beste partiene på skiva er som knyttneveslagg mot nesa, mens det iblant ikke blir mer enn slappe klaps på kinnet. God Forbid klarer ikke å hevde seg helt i en verden hvor man både finner hardere, mer brutale band. For ikke å glemme mer spennende låtskrivere. Bandet beveger seg i et landskap som føles kjent og trygt, og hvor helt andre band regjerer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly

(Aftermath / Interscope)

Ei funky reise inn i ei uroleg og samansett sjel, i ei uroleg og uforståelig tid.

Flere:

Bonnie Prince Billy - Master & Everyone
Dizzee Rascal - Showtime