cover

Für Immer

Doro

2 x DVD-Video (2003) - SPV / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Heavy metal

Spor:
Hellbound
Always Live To Win
True As Steel
I Rule The Ruins
Burning The Witches
Save My Soul
Hellraiser
Love Me In Black
FA 1/4 Immer
Fall For Me Again
East Meets West
Drumsolo
Burn It Up
Fight
All We Are
Rock Before We Bleed
Earthshaker Rock
Undying
Constant Danger
Chained
Ich will Alles
Metal Tango


Born To Be Wild
Soundcheck
White Wedding
Man On The Silver Mountain
Born To Raise Hell
I Rule The Ruins, Bang Your Head Festival
Hellbound
All We Are, Barcelona, Spain, Palau Olympic 2002
All We Are, Bremen, Aladin, 2001
Hellbound, Rijeka, Croatia, Fight Tour 2002
Tausend Mal gelebt
Whenever I Think Of You
Dressed To Kill
Earthshaker Rock&Interview
Time To Die
Abspann, Headbangers Ball
Fight For Rock
All We Are
Für Immer
Unholy Love
Bad Blood
Ceremony
Love Me In Black
White Wedding
Always Live To Win
Fight
Chained

Referanser:
Warlock
Scorpions
Dio
Lita Ford

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mye av (det middels) gode

Sympatisk overdose av heavy metal og gjennompositiv tone fra Tysklands store datter av 80-tallet.

Tyske Doro Pesch ble opprinnelig kjent som vokalist i Warlock på 80-tallet. På slutten av samme tiår startet hun en solokarriere basert på det samme imaget og den samme typen heavy metal. Hun har ofte flørtet med såkalt fantasy metal, men dette har ofte gitt større utslag i platecovre enn direkte i tekster. Stort sett er det snakk om standard hard rock og heavy metal, som musikalsk for ofte blir fantasiløs. Et eksempel er de mest cheesy balladene, som får meg til å tenke på Bonnie Tyler backet av Scorpions (grøsninger på ryggen).

Denne doble DVDen inneholder alt en Doro-fan kan ønske seg. Timesvis med materiale og antagelig det meste av det som har vært festa til tape med dama. Folk med et mer overfladisk forhold til artisten vil nok begynne å gjespe tredje eller fjerde gangen man hører en del av låtene.

Für Immer starter med i overkant av halvannen time med konsert fra Balve i Tyskland. Det er ingen tvil om at forholdet mellom artist og fans er nært og spesielt. Doro kjører gjennom høydepunktene fra hele karrieren. Man bør nok være meget interessert i Doro for å finne dette like morsomt hele veien. Dette kan man eventuelt gjøre noe med ved å legge tekst på opptaket. Da kan man more seg med de tidvis pinlige tekstene. Ellers virker det som om valget av kveld for opptak var glimrende. Engasjementet er godt både på gølvet og på scena. Doro er også en artist som gir publikum det de vil ha, noe de utrolig mange ekstranumrene er et eksempel på. Konserten inneholder det meste man kan forvente av en metalkonsert: Røyk, lys, knyttede never og stormannsgalskap. Trommesoloer under heavy metal-konserter er nesten alltid kjedelige, også her.

Showet avløses av et treminutters innslag om hvordan konserten ble rigget opp og hvordan opptakene har blitt gjort. Dette foregår uten engelsk tekst. Min Ng i tysk fra ungdomskolen hjelper meg ikke lenger enn at jeg har en viss idé om hva det dreier seg om.

Deretter får man servert 11 musikkvideoer. Tre av dem er fra Warlockperioden. Stort sett er det snakk om ganske ordinære saker. Størst underholdningsverdi har de to tidligste videoene Fight For Rock (1986) og All We Are (1987), som er ganske fornøyelige i sin tidstypiskhet. Det er kanskje også verdt å nevne hennes slappe versjon av White Wedding. Den er nesten helt renska for det stinget låta opprinnelig hadde med Billy Idol. Det er også noen innslag med komentarer mellom noen av videoene, men disse er heller ikke teksta for språkidioter som meg.

Dersom man føler at alt dette ikke er nok, kan man glede seg over en hel plate til. Denne har et noe mer sammenrasket preg, men det er antagelig her Doro-friks begynner å sikle. Disc to begynner nemig med en alright dokumentar om damas karriere. Vi starter i Warlocks første øvingslokale i Düsseldorf og fortsetter gjennom tidlige TV-intervjuer, Monsters of Rock '86, en prat med artistens mor, ulike liveklipp, bilder fra turnebussen, soundcheck, Doro i studio med Lemmy, World Bowl (amerikansk fotball i Europa), Doro med symfoniorkester, og ender opp med prat og studioarbeid tilkyttet sisteskiva Fight.

En kort sak om Australiaturneen i 2003 er også inkludert. Her får man Doro og bandet i mer avslappede situasjoner. Så kan man bli med på rommet til en av Doros største fans for å se utklipp limt over alle vegger og et eget Doro-alter.

Til slutt er det samlet en haug med ulike klipp i ulike kategorier. Her finner man blant annet en prat med Motörhead om Doro, live med Motörhead, ulike festivaler og konserter, live med Jean Beauvoir (Plasmatics og låtskriver for blant andre Kiss og Ramones), noen låter med symfoniorkester (amatørmessige opptak, radioopptredner og generelt mer av det samme som man har sett tidligere på DVDen.

Für Immer gir et sympatisk bilde av en hardt arbeidende artist som synes alt et helt fantastiske, hele tida. Det kan jo bli litt mye av det gode. I tillegg kan man jo spørre seg hvor mye det er mulig å gå kledd i den samme Motörheadtrøya. DVDen er sikkert et møst for den som allerede har alle skivene, og ikke er lei ennå. Andre vil nok føle at det blir litt mye repetisjon.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sukpatch - 23

(Moshi Moshi)

Ein godtepose av ei plate, skryter vår anmelder, som ble hypnotisert av denne...

Flere:

Deradoorian - Mind Raft EP
Karl Seglem - Femstein