cover

98.6 Is Death (Carnival Folklore Resurrection Radio 13)

Sun City Girls

2 x CD (2004) - Abduction

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Frifolk

Spor:
Chameleon Street Hit Parade
Skull Block
Original of the Aboriginal
Dead Sea Catholics
Dark Eyes
Wheelchair Massacre, 1906
Stairway To The Stars
What Brought it Down?
Among All Flat #2
Kill them all...Gently
SCG Answering Machine 1990
98.6 IS DEATH
Anvils Keep Fallin'
Matamoras Hit Parade
Radio ID #1
In Just Us
Foreign Policy #13 & #36
Sangkala #4
Sour Smells in Nevada
Evasive Prescription
Matamoras Hit Parade #2
Roast The Pig
Black Genie
Very Middle East
Limerick #241
Gravelhead (extended/gutted)
A Previously Unknown Sacrifice #2
Radio ID #2
Messages from Terminal One
Skeleton Coat
The Closer
Eye Socket Manifesto
Matamoras Hit Parade #3
Without Supervision/ Radio ID #3
Bangalore Porch lights
Questions and Answers/Only in America Inc.
Man Without a Harmonica

Referanser:
Master Musicians of Bukkake
Negativland
Eugene Chadbourne
Minutemen

Vis flere data

Se også:
Grotto of Miracles - Sun City Girls (1986)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Radiofront

Utgave 13 av Sun City Girls' voksende serie 'Made for Radio'.

Siden første halvdel av 80-tallet har Phoenix' Sun City Girls stått frem som noen skikkelige ugagnskråker av en trio. Den maskekledde utgruppen oppsøker musikalske bakhager et godt stykke unna det solskinnsklingende navnet, og har langt større stabilitet i besetningen enn i musikken de koker sammen. Med en mildt sagt omfattende diskografi bak seg har den nye lytter mye å grave seg ned i mellom frivolne doser av avant garde, folk, frijazz, punk, improv og what not. Bare den kontinuerlige serien Carnival Folklore Resurrection har nå kommet til volum 13, som inngår i rekken av formatet "Made For Radio". 98.6 Is Death er tittelen, og den består av 37 kutt/58 minutter, opprinnelig en livesending for en radiokanal i Louisville, Kentucky i 2004 (WFPK). For øvrig samme år som Sun City Girls spilte i Europa for aller første gang (ATP, England).

I god SCG-ånd er det stor spennvidde over det som kommer ut av en slik seanse, fra radiosøking på FM-båndet, surfinstrumentaler og spansk-klingende folklåter til indiske banjo-ragas (Bangalore Porch Lights), fra en Morricone-cover (Man Without a Harmonica) til outtakes fra eldre studiopptak (93-94) og diverse livekutt. Alt sydd sammen med mer eller mindre merkelige talemeldinger, poesi, obskure opptak og lydcollager med diffus opprinnelse. Improvisasjon, folkemusikk og lo-fi instrumentale freakouts på 35 sekunder går hånd i hånd på en plate som fremstår som en noe strammere versjon av doble CFR 11 & 12 (2004). 98.6 Is Death er en ganske så fragmentert opplevelse som veksler mellom fanget lyd og faktiske innspillinger, feltfunn og miksinger som skaper en slags klipp & lim estetikk. 98.6 Is Death fungerer likevel som en times lang hoppende opplevelse fra stadig nye og overraskende tuer i utmarken, og platen blir dermed stående som et dokument fra et USA i 2004 som skjuler langt flere stemmer enn de som til vanlig kommer opp til den trygge overflaten. Original og morsom, om ikke spesielt slitesterkt materiale fra Sun City Girls, og kanskje ikke en plate for nybegynnere - eller kanskje det er akkurat det den er. Prøv selv.

98.6 Is Death er trykket i begrensede 1000 eks., men kan anskaffes via hjemmesiden til bandet eller plateselskapet Abduction.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Le Corbeau - Moth on the Headlight

(Fysisk Format)

Le Corbeau har forkastet minimalismen og sendt skissene i kverna sammen med fuzz, støy og renskåren rock. Og resultatet lar ikke vente på seg.

Flere:

Alog - Duck-Rabbit
Andrew Bird - Noble Beast