cover

Howling...It Grows And Grows!!!

The Catheters

CD (2004) - Sub Pop

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Garasjerock

Spor:
No Natural Law
Reaction
Brave Drum
Between The Creases
Ravenous Animal
Red Flags To White
Cold Blood Crawling
Easy Life
My Mouth
Magnus Died
We Are So Cold

Referanser:
The Stooges
Mudhoney
Quadrajets

Vis flere data

Se også:
Static Delusions and Stone-Still Days - The Catheters (2002)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Kjøterpunk

Det er ulyder i forsterkeren, rusk i halsen og kløe i skrittet. Kan man be om mer?

Dette er den tredje skiva fra Seattle-bandet The Catheters. Kvartetten er signa på Sub Pop, uten å ha for mye til felles med hele grungebølgen for 15 år siden. Denne gjengen er mer på de rock'n'roll-inspirerte sidene til Mudhoney og Detroit-støy ala Stooges, selv om ingen av sammenligningene er 100 prosent rettferdige. På Howling...It Grows And Grows!!! blir stemmebånd såre, strenger tynnslitte og trommeskinn flerret opp. Ingen ville hevet et øyenbryn om denne skiva hadde kommet ut på den mer garasjepregede nabolabelen Estrus (fra Bellingham).

Skiva har passe doser råhet og villskap, men mangler kanskje noe på låtene. Det låter friskt og tøft, sjøl om de fleste elementene er lånt og stjælt fra gammel rock og punk. Dette er egentlig rett-i-trynet-rock, men ingen av låtene sitter helt på første forsøk. Et svakhetstegn vil noen si, andre mener kanskje at dette gir skiva noe mer varighet.

The Catheters er ikke et spesielt fengende band. De satser mer på å være rå enn å lage minneverdige poprefrenger. Easy Life høres ut som The Hives uten hitpotensialet og sjarmbomba av en vokalist. My Mouth minner voldsomt om Iggy Pop. Det er mange amerikanere som spiller slik rock om dagen. The Catheters gjør ikke mye for å skille seg ut i mengden.

Dette er på ingen måte noen stor eller viktig utgivelse, men grei rock'n'roll av den punka sorten. Bandet skaper ikke noe nytt. De viderefører en amerikansk tradisjon uten å gjøre seg bemerket i verken positiv eller negativ retning. Fans av pøbelrock fra USAs nordvestre vil kjenne seg igjen i soundet. Der Mudhoney på sitt heftigste tramper deg til blods som et illsint neshorn, står The Catheters der som en rabiessmitta kjøter og biter deg i ankelen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Arve Henriksen - Sakuteiki

(Rune Grammofon)

...hvis linjen blir avbrutt, vil det ødelegge kunstverket...

Flere:

Nas - Street's Disciple
Foster The People - Torches