cover

Post-Nothing

Japandroids

CD (2009) - Polyvinyl / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Powerpop / Støyrock

Spor:
The Boys Are Leaving Town
Young Hearts Spark Fire
Wet Hair
Rockers East Vancouver
Heart Sweets
Crazy Forever
Sovereignty
I Quit Girls

Referanser:
The Sonics
Sebadoh
Wavves
Mudhoney
Jay Reatard

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Hurra, vi spiller inn plate!

Hvem vil vel tenke på døden? Det er jo langt bedre å tenke på jenter, sol og solskinnsjenter.

Med en åpningskvartett som kan ta pusten fra selv den bistreste surpomp dukker Japandroids formelig opp fra intet like selvfølgelig som at jentene har på seg mindre klær når sola skinner.

Brian King og David Prowse hadde egentlig tenkt til å ha med en bassist, men siden de ikke fant en som passet, ble de utålmodige og spilte like godt inn plata uten. Det funker bra, og man savner aldri en bass i det tette lydbildet. Fraværet av andre instrumenter gir gitaren og trommene mer plass, og denne plassen fyller de med fuzzlyd og frenetisk vokal med "synge-med-refrenger".

Det er ikke helt ulikt Jay Reatard, selv om Japandroids har mindre punk i røra. Det kan minne litt om både Sebadoh og til tider Mudhoney, mye på grunn av lo-fi-lydbildet hvor grumsete fuzzlyd brukes for å dekke over at innspillingen ikke er gjort på særlig godt utstyr. De to skjeggete fyrene i Japandroids får mye ut av konseptet en gitar, ett trommesett og to sangere. Alt er skrudd på maks, og det er hooks store som hus nesten overalt.

"I don't wanna worry about dying
I just wanna worry about sunshine and girls..."


Dette er nokså beskrivende for tekstmaterialet på denne plata. Japandroids vil helst ikke tenke på livets alvorlig realiteter, men heller konsentrere seg om det som er bra. Det er jo ikke noe vi har så mye i mot her på huset, og når musikken er såpass full av catchy hooks som dette er et lett å la de triste singer/songwriterne og de kjølige elektromystikerne stå i hylla litt til.

Selv om plata er nokså kort, med sine 35 minutter, holder den dessverre ikke kvaliteten oppe hele veien. Dette burde vært en EP med fire låter, ikke en hel plata med åtte. Hadde de sluppet de fire første sporene som en EP hadde det vært den beste i sitt slag på flere år. De fire siste låtene er ikke så ille de heller, men har lite å stille opp med mot teppebombingen de fire første smeller i trynet på deg.

Ironisk nok er det platas lengste spor, over seks minutter lange Crazy Forever, som er det svakeste punktet. Japandroids er best når de farer avsted uten mål, mening, eller tanke for noe som helst. Seige, groovebaserte rockelåter fikser de ikke like godt som kjapp kraftpop, og det har heldigvis blir med den ene låta som viker fra "formelen".

Godt gutta har hatt såpass tro på sine egne låter til å ikke falle for fristelsen og fylle opp plata med flere enn nødvendig .

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Suicide - American Supreme

(Blast First / Mute)

Suicide er endelig tilbake, og legger det amerikanske imperiet på skafottet.

Flere:

Annar Follesø & Björn Nyman & Christian Ihle Hadland - Bartók
Rumble In Rhodos - Signs Of Fervent Devotion