cover

The Weight of This Mistake

Rumble In Rhodos

CD-EP (2004) - Mas-Kina

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Emo / Indierock

Spor:
The Weight of This Mistake
Open Air of the Week
Cut Out to Fit In
Coincidence or Cabal

Referanser:
Infidels Forever
The Unmist
At the Drive-In
JR Ewing

Vis flere data

Se også:
Signs Of Fervent Devotion - Rumble In Rhodos (2011)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Rumblin'

15 minutter med desperasjon, lengsler og sinne fra Follo-distriktet.

Fett bandnavn! Rumble In Rhodos gir meg assosiasjoner til truende buldring i ferieparadis, et jordskjelv som bare venter på å bryte løs, en vulkan som dirrer av brunst.

Det er også slike bilder Rumble In Rhodos forsøkvis skaper med musikken sin. Kvartetten er et relativt ubeskrevet blad, med kun en splitsingel med labelmates Infidels bak seg. Selskapet bak Follo-bandet oppgir Fugazi, ...and You Will Know Us By the Trail of Dead, At the Drive-In og Braid som stilmessige referanser, det er forståelig, selv om de ikke er helt der oppe selv ennå. Med andre ord så skal vi over i et ganske hissig område av rocken, der melodi, følelser og aggresjon står side om side.

The Weight of This Mistake er fire låter av det samme, vekselsvis desp screamcore som heller over mot JR Ewings filleristing og mer melodiøs, energisk indierock med emo-preg. Vokalist Thomas Bratlie har en troverdig røst som takler både utagerende skrik og mer vennlige sangpartier, mens resten av bandet holder skranglete følge, fri for bass og med to gitarer som er passe løssluppne. Rumble In Rhodos er definitivt inne på noe med disse fire sporene og virker til å være et meget lovende band, som ikke er helt ferdigutviket ennå. De er verken ekstreme, tighte eller skranglete nok til å markere seg i en bestemt retning, det kan også vise seg å være en fordel når de en gang får en fullengder de skal fylle.

Med sin screamo/emo er Rumble In Rhodos en kjærkommen tilvekst til en norsk musikkhverdag som litt for ofte preges av daffe visesangere og Radiohead-kloner. Jeg ser frem til videre bekjentskap.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Inspiration Information

(Strut)

Vellykket integrering mellom etiopisk jazzpionér og britiske fusjonister.

Flere:

Father John Misty - I Love You, Honeybear
Devendra Banhart - Niño Rojo