cover

Slingringsmonn

düplo

LP (2000) - Safe as Milk / Safe as Milk

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Ambient / Elektronika / Improvisasjon / Instrumental

Spor:
Å spille på en øse
Fire
Blom
Slingringsmonn
Årabrot
s s p
Rød strikk

Referanser:
This Is Music Inc.
Information
Tore Honoré Bøe

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Forza Haugesund!

düplo er absolutt en del av stamtreet til den norske eksperiment-/ elektronika- scenen.

düplo er en trio bestående av Gaute Sortland, Andreas Meland og Jon Øvstedal. Disse har utgangspunkt i kunst, musikk og performance-kollektivet Safe as Milk i Haugesund. Dette kollektivet opererer med labelen Safe as Milk Vinyl, som Slingringsmonn er gitt ut på, og subselskapene Melektronikk og Spilt Milk. düplo dukket opp på Rune Grammofons samler Love Comes Shining Over the Mountain (2000) som i hovedsak består av eksperiment/elektronika-artistene på den labelen. Kjennere vet at det innebærer Phonophani, Alog, Information, Biosphere, Supersilent, Deathprod., Alexander Rishaug og Lasse Marhaug.

düplo føler seg nok hjemme i dette selskapet, og det har de også grunn til å gjøre. Tross en noe kortere fartstid enn nevnte artister, og med færre utgivelser bak seg (Slingringsmonn ble sluppet snaut ett år etter at bandet formelt ble dannet), er dette en interessant reise i et originalt og lekent landskap av sammensatte lyder. Det kan knapt kalles musikk; Slingringsmonn har mer preg av å være en collage, et lappeteppe av lyder generert av field-recordings, noise-elementer og improvisering på diverse analoge og digitale redskaper. Resultatet er en interessant opplevelse som samtidig er veldig befriende fordi den nødvendigvis ikke utfordrer øregangene i samme grad som eksempelvis Marhaug, Supersilent og Deathprod.

Slingringsmonn - en tittel som forøvrig er en veldig god peker til innholdet - er mer leken og kanskje litt løsere i snippen i samme grad som Alog/Phonophani og Information tidvis kan gi inntrykk av, og står for seg selv fordi musikken ikke utstråler den vanlige dosen ambisiøsitet. Allikevel er dette et ganske imponerende dokument over hva en trio kan gjøre sammen på den eksperimentelle fronten.

Av enkeltspor vil jeg trekke fram siste låta Rød Strikk, et lite stykke eksperimentell melankoli som bobler på en dyp bass under et ambient strekk, med lyse og hvinende toner på toppen. Høres egentlig ut som god dessert, og dessert er kanskje et godt samlende ord for Slingringsmonn.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Grey de Lisle - The Graceful Ghost

(Sugar Hill)

Ei countryplate med både ynde og tungsinn. Akustisk, vitalt og tett i tett med sterke låtar. Ta vel imot: Grey De Lisle.

Flere:

Antony and the Johnsons - Antony and the Johnsons
The Watch - Vacuum