cover

Summerman

American Suitcase

CD (2003) - Thatsperfectwonderball / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Powerpop

Spor:
Lloyd Christmas
A Legend is Returning
Turn me on Dead Man
Buffalo Bill
Ghost Vibes
Call to Arms
Change
There again
Million Dollar Man
Love Trip
Stay Behind!
Run
White Heart

Referanser:
Big Star
Raspberries
Rubinoos
The Beatles
Number Seven Deli
The Margarets
Paul Roland

Vis flere data

Se også:
Change - American Suitcase (2001)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Gode emner

Plutselig virker vinteren utholdelig selv for en fryspinne som meg selv.

Noen få dager i året er det slike forhold.

Jeg tenker på dager da man kan ligge i gresset eller på et svaberg. En svak bris beføler huden. Det er fortsatt tidlig på kvelden, eller seint på ettermiddagen, og det kjennes ut som vinden holder akkurat kroppstemperatur. Det er ubeskrivelig deilig.

Nå tror du kanskje jeg skal si at American Suitcase sin siste plate, "Summerman", føles akkurat som slike dager. Det gjør den ikke, men ved mer enn et par anledninger kommer den ganske nær.

La oss få det unnagjort med en gang: American Suitcase har helt sikkert hørt en del på Big Star, The Beach Boys, The Beatles, Teenage Fanclub, The Byrds og kanskje Todd Rundgren. Nå som referansene er på plass, kan vi konsentrere oss om de til tider meget gode låtene på Oslo-bandets tredje fullengder, "Summerman". Men vent litt, jeg hører også en god del Fountains of Wayne der inne, blant annet på det glimrende sistesporet "White heart". Apropos Fountains of Wayne: Gruppa kommer endelig med en oppfølger til glimrende "Fountains of Wayne og "Utopia parkway". Datoen er satt til 3. juni (jippi!).

At gode låter er nøkkelen til suksess, har gutta i American Suitcase heldigvis forstått. Instrumentering og produksjon kan aldri veie opp for dårlig låtmateriale. Uten gode emner blir heller ikke sluttresultatet bra. Likevel betyr det mye om håndverkeren kan sitt fag. American Suitcase har antagelig et hemmelig sted der gruppa henter ut prima emner. I tillegg kan medlemmene håndverket sitt utmerket.

Jeg liker absolutt "Summerman", men jeg liker ikke alt like godt.

Den meget gode plateåpneren "Lloyd Christmas" gjør meg glad, og setter stemningen for resten av albumet. Låtparet "Turn me on dead man" og "Buffalo Bill", er nesten for sukkersøte i sin popeufori. Glimrende orkestrerte "Ghost vibe" er nydelig. "Call to arms" er en tilnærmet perfekt poplåt. "Love trip" er lekkert dandert med "lap steel"-gitar, banjo, orgel og tette harmonier. "Stay behind!" samme stil som "Love trip", på en like god måte. Plata avsluttes med den allerede nevnte "White heart", en lett og luftig ballade.

Plutselig virker vinteren utholdelig selv for en fryspinne som meg selv.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fila Brazillia - Jump Leads

(Twentythree)

To brazillianerne viser vei hvor andre chillout-mekkere faller av lasset. En elektronisk høydare!

Flere:

Arve Henriksen - Sakuteiki
This Is Music Inc. - Krasnapolis