cover

Battery

Aveo

CD (2004) - Barsuk

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Indierock

Spor:
Newton and Galileo
Dust That Dreams of Brooms
Awkward at the Knees
The Idiot on the Bike
Desert and the Great Divorce
Haley
Hypochondria Is Spreading
Frostbitten
Fistfights With Mr. G
3:33 a.m./The Insomnia Waltz

Referanser:
The Smiths
The Cure
Death Cab for Cutie
Built to Spill

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Oppladbart

Strålende andrealbum fra nytt lovende band på Barsuk Records.

Det Seattle-baserte plateselskapet Barsuk Records har etter hvert arbeidet seg frem til et svært godt rykte hva gjelder kvalitet på utgivelsene sine. Band som Death Cab For Cutie, Nada Surf og They Might Be Giants har bidratt til å skaffe selskapet en posisjon der mange kjøper plater med merkevaren Barsuk Records som fremste kriterium, en fabelaktig styrke for et lite plateselskap.

Dette omdømmet forringes ikke av Seattle-trioen Aveo. De debuterte på plate i 2001 med den utmerkede Bridge to the Northern Lights og slapp Battery i mars 2004 med Phil Ek (Built to Spill, Modest Mouse, Death Cab For Cutie) som produsent. Resultatet er et konsistent album med jevnt høy kvalitet i alle ledd. Uttrykket baserer seg i all hovedsak på trommer, bass og gitar uten å blande inn for mange popaktige elementer eller produksjonsmessige fiksfakserier. Låtene får god plass og treffer lytteren i sin tilsynelatende enkelhet, med et nydelig organisk sound som kler bandet godt. Melodiøse riff og dynamisk basspill kompletterer et ellers tett og drivende komp i en melankolsk, men upretensiøs atmosfære.

I det hele tatt er stemningen på Battery ladet med et visst vemod. Melodilinjene og låtstrukturene legger fundamentet for en sørgmodig stemning som ytterligere forsterkes av Wilsons vokal, i perioder ikke ulik Morisseys stemme. Tekstene er heller ikke av det lystige slaget. Det hele unngår likevel å bli patetisk, men skaper heller en slags sympati hos lytteren, og gir dessuten albumet sammenheng og konsekvens.

Ellers kjennetegnes låtene for øvrig ved å inneholde veldig mye tekst. Det er få vokale pauser, noe som periodevis kan gjøre det hele litt masete, uten at det er et stort problem. Tekstene er ellers gode nok i sin karakter av knekkprosa, med enkelte fine partier.

Battery er et befriende lite polert album som til tross for - eller kanskje snarere på grunn av - sine lyter er et verk man kan bli glad i, innspilt av et band som evner å gi inntrykk av at de spiller musikk av andre årsaker enn å skulle bli kjendiser eller komme seg opp og fram og ut for enhver pris. Slike band er det en fornøyelse å anbefale.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Vidar Sandbeck - En fergemanns vise

(Normann)

En av de viktigste populærmusikkhistoriske arkivutgivelser på lang tid.

Flere:

The Mormones - Guide To Good And Evil
Gluecifer - Automatic Thrill