cover

Minor Threat

Minor Threat

CD-EP (1981) - Dischord / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Straight edge / Punk

Spor:
Minor Threat
Stand Up
Seeing Red
Bottled Violence
Small Man, Big Mouth
Straight Edge
Guilty of Being White
Don't Want to Hear It

Referanser:
Fugazi

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


I've got Straight Edge!

Som tittelen tilsier, det aller første demoopptaket til de legendariske reaksjonære punkerne.

Hva slags opprør gjør en ungdomsgenerasjon hvor foreldregenerasjonen sliter i kokaintåka og lar Ronald Reagan rævkjøre landet (om mulig) enda mer? Mine damer og herrer, jeg gir dere Minor Threat. Disse ungguttene lagde i 1981 det som skulle bli starten på et legendarisk punkband som i ettertid igjen skulle bli starten på et LEGENDARISK hardcoreband: Fugazi.

Minor Threat, punkbandet som skapte "Straight Edge" genren, en genre som Juvente ville vært stolte av. Null rus, null tull, null sellout. De av oss som har hatt gleden av å høre på Minor Threat før kan underskrive på at her dreier deg seg om blodalvorlig, blodhard, og rask-som-satan punk. Og dette er altså starten på det hele.

Så hvordan hørtes Minor Threat ut på sin aller første demo? Vel, bråkete. Men ganske bra. Gutta er energiske og friske som den unge alderen deres ville tilsi, og totalt blottet for finesse. Men hvem trenger finesse når det går såpass fort?

Uansett, alle låtene her er å finne på The Complete Discography-skiva som er tilgjengelig her til lands, og jeg må si det rett ut : Disse versjonene er rett og slett ikke like gode som de som er på den tidligere nevnte skiva. Bandet har bra driv, men de virker (naturlig nok) ikke like samspilte som de gjorde senere.

Minor Threat dro tilbake til studio en måned etter denne demoen for å ta opp en ny demo, og det er nok beklageligvis en grunn til det. Låtene er nok kjente og kjære for de som kjenner bandet, personlige favoritter er Minor Threat, Straight Edge, og Guilty of Being White. Det er ikke stor musikalsk variasjon på disse låtene, men riffene er tøffe nok, de. Plata er forbausende kort, det er 8 spor med låter som varer i snitt 2 minutter, så vi snakker ikke om noe du begynner å kjede deg mens du hører på.

First Demo Tape selges i Norge for rundt 60 spenn, er ikke å anbefale til de som har lyst på en introduksjon til Minor Threat. Da anbefaler jeg heller å investere i The Complete Discography for 150, ei skive som tilbyr 26 spor, og med bedre versjoner av de som er å finne her. Jeg vil anta at First Demo Tape er ment som en godbit til hardcore Minor Threat-fans, men spør du meg hadde den vært bedre egnet som bonusmateriale til en Fugazi-skive eller noe i den dur. Trofaste fans vil nok ikke bli særlig skuffa, du får stort sett det du forventer deg.

Og ikke misforstå meg: Skiva er tøff som et lokomotiv, den.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.

(Interscope)

Årets album er her. Gwen Stefani har kastet gutta på dør og leverer på egenhånd. Girl, you've got style!

Flere:

Aphex Twin - drukqs
In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat