cover

A.R.E. Weapons

A.R.E. Weapons

CD (2003) - Rough Trade / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Elektro / Punk

Spor:
Don't Be Scared
Strange Dust
Changes
A.R.E.
Fuck You Pay Me
Headbanger Face
Bad News
Black Mercedes
Street Gang
Hey World

Referanser:
Add N to (X)
Chrome
Suicide
Beastie Boys
Yeah Yeah Yeahs
The Hives
Hanin Elias

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Atomic reactor energy war?!

New Yorkere har grunn til å være sinna, en trio har nylig dratt fram electro-punk våpnene sine!

I 2001 oppdaget Jarvis Cocker (Pulp) en adrenalin-fylt electrotrash-punk trio under en visitt i New York. Bandet var A.R.E. Weapons og Cockers gode forbindelse med Rough Trade sikret dem umiddelbart platekontrakt.

Singlene Street Gang og New York Muscle fulgte før året var omme, og her foreligger deres første album, produsert av Marc Waterman (Elastica).

Gruppa byr på grinete rock med høy puls, programmerte trommer, støygitarer og en vokalleveranse i tradisjonen etter gamlepønkens tre fremste johnnies Thunders, Rotten og Strummer). Det dreier seg altså om en møysommelig oppdatering av sint rock der den rå gitarlyden må takle samvære med software som ikke var utviklet for 25-30 år siden, den gangen Suicide og Chrome var pionerer innen electro-punk. A.R.E. Weapons høres ut som en videreføring av det disse gruppene drev med, supplert med litt nyere påfyll fra Beastie Boys og Public Enemy.

La meg slå fast at A.R.E. Weapons låter forbausende bra - de makter å lage musikk med bitt, selv om bjeffinga til Brain F. McPeck noen ganger kan grense til det irriterende. Det som fungerer best er hvordan rytmene forplanter seg mellom sanger, synther, gitarer og trommer. Fansen kommer til å danse pogo mens de skriker tekster de kan utenat hvis A.R.E. Weapons spiller i nærheten. Det skorter kanskje noe på det melodiske innholdet, men dette er utvilsomt musikk som inviterer til hemningsløse utageringer og aldri å bli voksen. Se opp, verden, jeg er SINNA!!!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Helldorado - Director's Cut

(Checkpoint Charlie)

Hemningslaus og morderisk debut frå ein løfterik Stavangerbande.

Flere:

Terje Isungset - Middle of Mist
Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er