cover

Lightbulbs

Fujiya & Miyagi

CD (2008) - Grönland / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektropop / Indiepop / Krautrock

Spor:
Knickerbocker
UH
Pickpocket
Goosebumps
Rook To Queen's Prawn Six
Sore Thumb
Dishwasher
Pterodactyls
Pussyfooting
Lightbulbs
Hundreds & Thousands

Referanser:
New Order
Joy Division
Kraftwerk
Can
Wire

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Krautpop

Slå sammen Kraftwerk, Joy Division, Can og doser med pop så blir det Fujiya & Miyagi.

Det å kunne skrive dette bandnavnet kan by på problemer, hvor skal j være eller hvor skal y være. Merkelig bandnavn og jammen meg så er det heller ikke så lett å uttale heller. Da er det vel bedre å la musikken snakke for seg selv.

Fujiya & Miyagi kommer fra Brighton og startet opprinnelig som en duo i 2000 av David Best (gitar, vokal) og Steve Lewis (synth, programmering). Fire år senere ble de utvidet til trio da bassisten Matt Hainsby ble med, trommis Lee Adams ble med i år. Etter flere EPer kom langspilleren Transparent Things i 2006. Denne fikk stort sett gode kritikker over det hele og er absolutt verdt å få med seg. Her til lands er de fortsatt et relativt ubeskrevet blad.

På oppfølgeren Lightbulbs har F&M tatt et steg fram rent musikalsk. Det høres svært kjent ut på åpningen Knickerbocker, som låter nesten som åpningssporet fra det forrige albumet. Kanskje kreativiteten stoppet opp? Men neida, allerede på singelkuttet Uh presenteres en lettere og mer rytmisk form for krautpop. Her viser bandet fram en lettere tilgjengelighet enn tidligere, med sterke ingredienser av en popmelodi.

Bassen er hele tiden i sentrum, og bærer låtene fram. Rytmene omfavnes med gitar og synthslingringer som brukes som krydder. Stikkordene er drivende og lekende men det som karakteriserer bandet kanskje mest er Dave Bests monotone og hviskende vokal. Her er det absolutt ingen briljanse. Syng med den stemmen du har jeg alltid hørt, og det er vel det Best også gjør.

Krauten kommer krypende utover på platen, inn i tærne, varmer opp foten, dernest leggen og resten av kroppen. Det blir noe varmt, trygt og godt over låter som Goosebumps, Sore Thumb og den suggerende instrumentalen Hundreds & Thousands.

De store salgstall vil nok denne gangen også utebli. Fujiya & Miyagi er fortsatt litt sært og "indie", men særdeles trivielt og de viser med Lightbulbs at de nok en gang har noe bra å fare med.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress

(Rough Trade)

Hva som skjedde da de skotske indiepoperne møtte mannen som har Frankie Goes To Hollywood, ABC og Tatu på samvittigheten.

Flere:

Yo La Tengo - I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass
Like Rats From a Sinking Ship - We Get Along Like A House On Fire