cover

Northern City EP

The Teenage Idols

CD-EP (2002) - Playground / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Punk / Surf

Spor:
Beat Generator
Soul Power
Dead Beat Gone
Northern City

Referanser:
Silverbullit
Division of Laura Lee
Jon Spencer Blues Explosion
Cato Salsa Experience

Vis flere data

Se også:
Teenage Idols - The Teenage Idols (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Northern rock

Ikke akkurat tenåringsidoler, men sannsynligheten for at de appellerer til 30 år gamle garasjerockere er relativt stor.

The Teenage Idols produserer ikke - som man skulle tro ut fra navnet - tenåringspop. Her er det møkkete amerikansk rock fra begynnelse til slutt. Fire låter inneholder denne debut-EPen, og litt over elleve minutter er ikke mye å bedømme et band utfra. Likevel er det ikke vanskelig å høre hvor de er på vei.

Dette er Cramps-rock blanda med en spiseskje Jon Spencer og en teskje surfrock. Sistnevnte kjennes igjen på gitarløsningene som velges innimellom, og framføringen er helt i stil med hva man kan forvente av denne type band. En tøff beat ligger til grunn for bluesinfiserte gitarer og tidvis desperat vokal. Stort sett er dette ganske så vellykket.

Åpningslåta Beat Generator er en stakkato garagelåt og EPens hit. Soul Power funker nærmest som en instrumental, da den bortsett fra hyling og roping av tittelen stort sett er uten tekst. På låt nummer tre begynner man å savne variasjon. Når man presenterer fire låter og gir lytteren inntrykk av å ha hørt det før på låt nummer tre mangler man kanskje det lille ekstra på låtmaterialet. Tittellåta, som avslutter, gir meg assosiasjoner til norske Cato Salsa Experience.

The Teenage Idols kan nok ha et litt begrenset repertoar. Helt sikker på det kan man vel ikke være før de serverer et noe større produkt. Northern City er i alle fall en morsom utgivelse, selv om dette hverken er originalt eller genialt gir det primalrockeren i meg en god følelse. Det er kanskje viktigere.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wilco - Yankee Hotel Foxtrot

(Nonesuch)

Dagens tekst: hvis du bare skal ha en plate i år, så er det ingen vits å utsette kjøpet.

Flere:

Motörhead - Inferno
Green Day - American Idiot