cover

Clemency

Summer Hymns

CD (2003) - Misra / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkpop / Countryrock

Spor:
Footprints
Be Anywhere
Upon Your Face
Feeling in Rafters
Trouble
This Hip Hop
Cold Hamster
Eyes
Pete Rose Affinity
What's Going On?
Wet Mess
I Erase
Coweta County
This Life That I Live

Referanser:
Smog
Songs: Ohia
Grandaddy
My Morning Jacket

Vis flere data

Se også:
A Celebratory Arm Gesture - Summer Hymns (2001)
Value Series Vol. 1: Fool's Gold - Summer Hymns (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


El Topo

Den nye plata til Summer Hymns er forsåvidt en western, men den er verken ultravoldelig, eksperimentell, surrealistisk eller særlig meksikansk.

Alejandro Jodorowsky er navnet.

Han regisserte i 1971 filmen "El Topo", en ultravoldelig, eksperimentell, surrealistisk, meksikansk western om en revolvermann som skal ta hevn på bandittene som drepte kona hans. Han når målet sitt, men faller etter hvert i koma og våkner først opp flere år seinere. Da oppdager han at sønnen er blitt munk i en liten landsby som blir terrorisert av en sadistisk sheriff.

Huh??!

Hva dette har med Summer Hymns og "Clemency" å gjøre? Vel, det er ingen tvil om at medlemmene i gruppa har sett "El Topo", for å si det slik. Coveret til "Clemency" er direkte inspirert av filmen. I tillegg inneholder albumet flere lydklipp fra "El Topo".

Om det er nødvendig å vite alt dette?

Nei, egentlig ikke. Når jeg tenker meg om, er det kanskje bare forvirrende. Du skjønner, den nye plata til Summer Hymns er forsåvidt en western, men den er verken ultravoldelig, eksperimentell, surrealistisk eller særlig meksikansk. "Clemency" er faktisk noe av det enkleste og mest amerikanske jeg har hørt i hele år.

Summer Hymns lever fortsatt opp til navnet sitt.

Klarer du å forestille deg hvordan resultatet hadde blitt dersom Flaming Lips og Neil Young hadde slått seg sammen og kommet over en steelgitar, en dobro og ei bunke småsåre, folk-inspirerte sanger som Brian Wilson stuet bort tidlig på 70-tallet fordi de var for country for The Beach Boys?

I så fall har du omtrent like god fantasi som Zachary Gresham, låtskriver, gitarist og vokalist i Summer Hymns.

Gruppa hans er fra Athens, Georgia, hvor den sprang ut fra et annet og litt mer rocka band, Joe Christmas. Summer Hymns har så langt gitt ut tre album. Det foreløpig siste, "Clemency", er produsert av Mark Nevers fra Lambchop. Det er ikke helt uvesentlig. Summer Hymns har også fått to nye medlemmer siden sist. Matt Dawson og Matt Stoessel spiller henholdsvis banjo og steelgitar.

Jeg sier ikke mer.

"El Topo" var noe av en kultsensasjon, og stadig flere får øynene opp for den særegne, men også ganske vakre filmen. Se det ja, der har du minst to likheter med Summer Hymns og "Clemency".

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust

(Curling Legs)

Med nydelige pop-låter utført av kreative, åpne jazzmusikere, skaper Slow Motion Orchestra et spennende, originalt uttrykk.

Flere:

Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet
Paul Weller - Catch-Flame: Live at The Alexandra Palace