cover

Are You Green?

The Sights

CD (1999) - Sweet Nothing / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Indierock / Powerpop

Spor:
All Night Long Stay
Want Is You
F#
Not One to Beg
She's Not the One
Finish Whatcha Started
Talk to You
That Ain't Right Little Girl
The Hott Seat
Hey Girl
Are You Green?

Referanser:
The Who
The Jam
The Beatles
Buzzcocks
The Stooges
MC5

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Detroit Rock City

Detroit-scenens mange garagerock-inspirerte band passer rett inn i dagens musikalske klima.

De siste årenes rock-revival har i stor grad handlet om to amerikanske byer, New York og Detroit. Begge byene har selvsagt hatt enorm musikalsk betydning tidligere; New York blant annet for hip-hop, disco og punk, og Detroit for soul, proto-punk og techno. Begge scenene byr på retrorock, men skuer tilbake til litt forskjellige epoker. I New York har tidlig 80-talls new wave og post-punk vært en tydelig inspirasjon, med band som The Strokes, Yeah Yeah Yeahs, Radio 4, Interpol og The Rapture i spissen. Der mange av disse bandene har fokusert på å gjøre rocken mer dansbar igjen, er Detroits rockscene mer orientert mot en råere, enklere og mer basic form for rock'n'roll, med tydelig inspirasjon fra 60-tallets garagerock.

Detroit har en lang tradisjon for upolert og upretensiøs rock, med band som The White Stripes, The Von Bondies og The Go som de siste årenes fremste eksponenter. Jeg leste et sted en teori om hvorfor byen har fostret så mange slike band: bilbyen Detroit - Motor City, har mange biler, ergo mange garasjer, ergo mange garasjerock-band. Dessuten har dagens Detroit-artister mye å slekte på. To av tidenes største rett-fram no-bullshit band kommer fra Detroit-området: The Stooges og MC5. Innflytelsen fra disse bandene kan også tydelig høres på enkelte av låtene til The Sights. Hør det heftige riffet som sparker igang I Can't Stand You, og man forventer nesten å høre Iggy snerre "I'm a street walkin' cheetah with a heart full of napalm", før låten gjør en vending, og høres mer ut som - ja, faktisk, MC5.

The Sights har hentet mye fra disse bandene, men enda mer fra britisk garasjerock og 60-talls pop. Å kalle The Sights for et garasjerock-band blir altfor snevert, selv om enkelte av låtene kunne passet fint inn på Nuggets-boksen. De låner fritt fra hele spekteret, og veldig mye fra Storbritannia. The Sights har tydeligvis hørt mye på band som The Beatles, The Who, The Jam og The Buzzcocks, men også spor av nyere britpop band som Ash og Oasis kan høres. Alle kildene gjør Are You Green? til variert plate, alt fra garasjerock, psykedelia og 60-talls pop til 70-talls powerpop og punk, er representert. Dessverre ligger også litt av platens svakhet her. Den er full av "hva ligner dette på"-momenter, men man lurer litt på hva slags sound som faktisk definerer The Sights.

Det skorter altså litt på egenart og helhet, men det gjør ikke så mye. Platen er full av feel-good låter, med harmonier, tamburiner, orgel og handclaps og full pakke. Bandet høres ut som om de strutter av spilleglede, og selv om noen av låtene er fyllstoff, er det også en rekke virkelig skinnende melodier her. Forhåpentligvis kan bandet komme seg ut av skyggen av sine forbilder etterhvert, og rendyrke sin egen stil, slik at de kan komme med en virkelig helstøpt plate.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Simon Joyner - Out Into the Snow

(Team Love)

Ein løyndom verdt å avsløre: Simon Joyner er ein av dei aller beste songtekstforfattarane på denne sida av Blood on the Tracks.

Flere:

The Lionheart Brothers - Dizzy Kiss
Tom Waits - Blood Money