cover

Glass People In The Woods

Annis Brander

CD (2011) - Lonely Road

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Folkrock / Americana / Singer/songwriter

Spor:
Oh Foolish Me
More Than Ice Cream
Grace
Oh Darling
Goodnight
You Broke My Heart
Sweet Marianne
Biggest Betrayal In The World
Burning Sky
Sleep

Referanser:
Gillian Welch
Emmylou Harris
Somebody's Darling

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Svenskamerikaner

Sterkt album med dempede countrytoner - en av årets bedre i sjangeren.

Svenske Annis Brander er nok relativt ukjent her til lands, og selv om jeg håper hun kan få trofaste lyttere og fans er nok veien lang å gå. Den gjelder også i hennes eget hjemland der hun reiser land og strand rundt for å vise seg fram.

Glass People In The Woods, hennes andre plate, viserer fra første sekund en artist med stor modenhet og sterkt uttrykk. Gode låter presenteres med smak av country/folk. Låtstrukturene er gjerne enkle, med vers og refreng, så det er ikke den store spenningen som preger hennes uttrykk. Men i et trygt og godt befolket musikalsk landskap viser hun seg også som en artist kapabel til å lage veldig vakre og betagende melodier.

Brander skriver alle låtene selv, med noe bistand fra Henrik Åström (som også er produsent). Gjennom albumet setter Åström og de mange andre medmusikerne sitt preg bved å krydre låtene med små finesser. Spesielt legger jeg merke til den elektriske gitaren til Robin Tinglöf (fra Meadowland). Den ligger der i bakgrunnen uten å stjele mer enn nødvendig oppmerksomhet. Flere ganger slippes det også til strykere med flotte gjennomarbeidede arrangementer, som i det lekre småriffet i You Broke My Heart.

Det er altså i hovedsak countryblod som renner i Branders årer, der artister som Cash, Parton og Harris blandes med Young og Dylan. Men det er også en liten utfoldelsestrang hos Brander når det gjelder indiebagen. Det høres veldig godt i nest siste sporet, Burning Sky, som i utgangspunktet ikke passer inn. Rask, fengende, rockete, flott vers og refreng, og en fantastisk bra låt. Den bryter med helheten, og jeg klarer ikke å bli enig med meg selv om det er bra eller ei. Stemningen er ellers veldig helhetlig, preget av et dempet uttrykk med Branders vakre og skjøre stemme i front.

Det er et inderlig stort ønske at flere oppdager Annis Brander. Glass People In The Woods kvalifiserer som et av årets bedre country/roots-skiver. Så får vi se hvor veien går videre - og bare håpe at hun fortsetter å arbeide med å lage eminente sanger.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


PJ Harvey - Let England Shake

(Island)

Poetiske men ubarmhjertige krigsreportasjar, og elsk/hat songar om ein nasjon iferd med å visne på rot.

Flere:

Tom Waits - Blood Money
Beirut - Gulag Orkestar