cover

Louden Up Now

!!!

2 x CD (2004) - Warp / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Dance / Rock / Punk / Post-punk / Indierock

Spor:
When the Going Gets Tough, the Tough Get Karazzee
Pardon My Freedom
Dear Can
King's Weed
Hello? Is This Thing On?
Shit Scheisse Merde pt 1
Shit Scheisse Merde pt 2
Me and Guiliani Down by the School Yard (a true story)
Theme From Space Island
Shit Scheisse Merde pt 1 (instrumental)


Sunday 5:17 AM
Dear Can (Maurice Fulton vocal mix)
When the Going Gets Tough, the Tough Get Karazzee (serious bonus beats mix)
Pardon My Freedom (Maurice Fulton instrumental mix)

Referanser:
Radio 4
The Rapture
LCD Soundsystem
Gang of Four
Out Hud

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Energifullt

Ikke redd for naboklager? Louden Up Now!!!

Utropstegn utropstegn utropstegn, De tre utrop eller Owææææææ? !!! har valgt et av tidenes minst anvendelige bandnavn, og for ordens skyld bør jeg allerede nå opplyse om at det vanligvis uttales 'chk chk chk'. Men om navnet på bandet er vanskelig å bruke, er musikken de lager rake motsetningen.

!!! er nemlig lettfattelig. !!! er trommebeats, !!! er ukomplisert akkordbruk og !!! legger ikke opp til at du skal få med deg teksten. Rytmen er elektronisk, feelingen funky og produksjonen gjennomført. Selv om de sjangermessig faller midt mellom flere stoler, er dette likevel en representativ utgivelse for Warp Records.

Louden Up Now er sluppet i 2004 og teller som !!!s album nummer to. Det første kom i 2000, og bar samme navn som bandet selv. Det kan virke som at de ikke er særlig produktive, siden prosjektet så dagens lys allerede i 1996. Men med et betydelig antall singler ute, forsvinner de likevel ikke i platehylla.

Utgivelsen jeg holder i hendene er av de tidligste opptrykte av Louden Up Now og inneholder dermed en bonus-cd bestående av fire spor, hvor tre av disse er remixer fra hovedplaten. To av dem er forøvrig mikset av artist og musikkprodusent Maurice Fulton.

Vokalen på Louden Up Now er av det noe spesielle slaget og bør omtales. For fin er den ikke, ei heller sjarmerende. Med en skjør balanse mellom sang og tale hveser Nic Offer og John Pugh XI ut teksten, og viktige elementer som rytme og tonalt sentrum blir delvis glemt. Det skal imidlertid være sagt at de kan synge rent, og at enkelte melodier er riktig så fine, men alt i alt er det et rotete inntrykk de gir. Siden volkalsporene har blitt tildelt en plass langt bak i lydbildet, er det tydelig at dette har noe lavere prioritet enn det instrumentale.

Men snur man på flisa og glemmer vokalistene som et redskap for tekstformidling og vakre toner, kan de halvbrølende stemmene faktisk være et supplement til resten av kompet. Som for eksempel i Pardon My Freedom, hvor teksten like gjerne kunne vært skrevet av en motstridig 13-åring som nettopp har lært seg de stygge ordene. Hva de synger her er umulig å høre, det må man lese for å finne ut, men sammen med de vrengte gitarene blir den klagende vrælingen mer en kul effekt enn et irritasjonsmoment. De øvrige tekstene på plata må sies å være i omtrent samme gate, noe låttittelen Shit scheisse merde bekrefter. Temamessig blir det ikke tatt opp så viktige saker, det meste er tilsynelatende personlige følelsesytringer.

For det er etter alt å dømme ikke budskapet teksten måtte ha som skal frem her. I mine ører kunne denne plata like gjerne vært instrumental og fortsatt ha de samme kvalitetene; energien går umiddelbart i taket og roer seg ikke ned før naboen klager. Når det gjelder instrumenteringen, teller dette nemlig inn som et pluss i den store helheten. En slik utgivelse kan en god produsent fort smekke sammen uten å måtte hyre mange musikere, !!! skal derfor ha honnør for at de faktisk teller sju stykker og bruker så mange levende instrumenter som de gjør. Riktignok er trommemaskinen svært fremtredende, men bassen, alle utfyllende gitarspor og ikke minst perkusjonen gjør at man får følelsen av å høre på et band, ikke en produsent. Innslagene av trompet- og saksofonharmoniseringer bidrar dessuten til et bredere inntrykk.

Man kan nok analysere denne typen musikk ned til små detaljer, men jeg tror ikke det er meningen. Meningen med Louden Up Now er nok at man bør bevege seg til den. Selv om dette eksempelvis er flott 'filmmusikk' for togpassasjeren med headset og vindusplass, er det nok i en løsere setting - og fra stereoanlegg - denne musikken hører hjemme. Det er i hvert fall disse følelsene jeg får for plata, og konkluderer derfor med at Louden Up Now passer best til party.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Falsobordone - Fikon, Fiddlor och Finlir

()

Falsobordone gir deg et sjeldent godt innblikk i 1300-tallets gleder og instrumenter.

Flere:

Belle & Sebastian - The Life Pursuit
The Shins - Wincing The Night Away