cover

Love Attacks !!!

Empire Dogs

CD (2004) - Versity Music / C+C

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Retrorock / Glam / Soulrock / Poprock / Powerpop

Spor:
Whole Lotta Love
Goodbye Baby
Everywhere
The Dogs
My Sweet Baby
Honey, Honey, I Need Your Lovin
Oh Lord!
The Legend Of Mrs. B.
I Need A Little Time
I'll Be Doggone
Confusion
Empire Girls - It's Gonna Be Alright!

Referanser:
Brainpool
Caesars Palace/Twelve Caesars/Caesars
Bad Cash Quartet
Faces
The Ark
Mott The Hoople

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Glamorøse bikkjer

God og gammel gladrock av et kaliber man ikke hører for ofte.

Disse svenskene rapper frekt fra ulike typer gammel rock og pop. De viser ikke mye anger heller. Litt glam, litt soul, litt pop og mye annet smelter sammen til et produkt sterkt preget av 70-tallet, samtidig som de passer godt inn i den svenske powerpopfamilien. Bandet har kommet opp med ei gyngende og livlig skive, som sikkert ikke er nødvendig for deg å ha, men morsom likevel.

Empire Dogs er uredde nok til å kalle første låta på debuten Whole Lotta Love. Denne holdningen følger dem gjennom tolv låter med mye lånte klær. Vokalisten Sunkan Choi har kanskje ikke så spesiell stemme, men han fikser rollen som upolert glamcrooner og låter som om han har allverdens selvtillit. Skiva skal visstnok være spilt inn live i studio, noe som helt tydelig har bidratt til en spontanitet mange andre debutanter kan se langt etter.

Det er et knippe låter her som hadde fortjent singelutgivelse. Noen har fått det, mens andre får forbli skjulte skatter. Goodbye Baby svinger rått i det The Ark møter Faces, eller noe i den duren. En annen godbit er garasjerock-rip-off-låta The Legend Of Mrs. B. Stilig gjort å blande 1966 med 1973.

Everywhere er en søtsak av en laidback gitapoplåt. The Dogs er gladmusikk som flørter med blant annet Caesars Palace. Oh Lord! er en uoriginal, men behagelig glamrocker. Alle disse og flere til gjør seg sikkert i godt lag og sammen med et par gin & tonic.

Love Attacks er overraskende kul og frisk til å være fra et ungt band, som prøver seg i oppkjørte spor. Noe sier meg at Empire Dogs bare har tatt første steget på veien. Dersom de stegene neste går i riktig retning kan man forvente seg store stykker stjælt gull fra denne kanten i åra som kommer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream

(Loyal Label)

Opsvik & Jennings siste album er en sjarmerende affære, i grenselandet mellom det elektroniske og akustiske.

Flere:

Simon Joyner - Skeleton Blues
TV on the Radio - Dear Science