cover

Kids Love The Untz Untz

Chitty Chitty Bang Gang

CD (2011) - Bolibompa / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Elektropop

Spor:
We're gonna make it/We're naked
All the papers
Beat
Sweet sensation
Drive it like you stole it
One push from the edge
Bells hold you back
My queen
@home
Fisherman's wharf
This is a scene

Referanser:
Alphabeat
Pavement
Love Is All

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Dansefremkallende indie-electro

Chitty Chitty Bang Gang hevder at de får deg til å “move your feet and dance to the beat”. De holder det de lover.

Chitty Chitty Bang Gang er en norsk-svensk familiebedrift som består av to par og en bror. De ble valgt ut som Ukens Urørt på P3 i august, og du har garantert hørt singelen One Push From The Edge hvis du nærmet deg statskanalen i høst. I tillegg har de fått skryt av det velrennomerte engelske musikkmagasinet NME, samt opptrådt på Øyafestivalen og P3s Popsalongen. 2010 var med andre ord et bra år for CCBG, og med The Kids Love The Untz Untz er det godt mulig at lykken fortsetter utover nyåret.

Kids Love The Untz Untz er et herlig indiealbum ispedd electronica, godt humør og to vokalister: Robert Hörnfeldt, som står for hovedvokalen på de fleste låtene, og Ingrid Smedstad. Stemmene deres er gjennomsyret av indie; de er tynne, usikre og pyntet på med flere lag effekter.

Albumet åpnes med en laidback We're Gonna Make It/We're Naked, som drar i gang festen med humor og såkalt "white boy rapping". All The Papers drar opp stemningen enda et hakk ved hjelp av elgitar og et rockerefreng som er så fengende at det er umulig å sitte stille. Indiefesten fortsetter utover i platen med søtmelankolske Drive It Like You Stole It, som garantert kommer til å bli spilt på mange stemningsfulle sommerkvelder om noen måneder.

Problemet med The Kids Love The Untz Untz er at det er for lite variasjon, og etter 40 minutter med dur og glede blir det nesten litt kjedelig. I tillegg er Smedstads stemme småsur på enkelte sanger. Jeg antar at dette skal være litt av indie-sjarmen, men når tonene trekker ut på The queen er det vanskelig å la være å ønske at de droppet henne på dette sporet.

Med det sagt trumfer de gode låtene dette albumet, og da må selvfølgelig Urørtsingelen One Push From The Edge nevnes. Her synger Smedstad "I wish I was braver and nicer and thinner and sweeter" av hele sitt hjerte, og det er nærmest verdt å kjøpe albumet for denne singelen alene.

Chitty Chitty Bang Gang hevder på sin hjemmeside at de vil få deg til å "move your feet and dance to the beat". Jeg kan bekrefte at dette er noe de får til uten større problemer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Josephine

(Secretly Canadian)

Dødens lange skygger gir Jason Molina fornyet gnist.

Flere:

Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica
American Suitcase - Summerman