cover

Coat of Many Colors

Dolly Parton

CD (1971) - RCA / BMG

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Hillbilly / Countrypop / Country & western

Spor:
Coat of Many Colors
Travelling Man
My Blue Tears
If I Lose My Mind
The Mystery of the Mystery
She Never Met a Man (She Didn´t Like)
Early Morning Breeze
The Way I See You
Here I Am
A Better Place to Live

Referanser:
Emmylou Harris
Porter Wagoner
Linda Ronstadt

Vis flere data

Se også:
Jolene - Dolly Parton (1974)
Backwoods Barbie - Dolly Parton (2008)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Troverdig fra øst-Tennessee

Dolly Parton viser mer enn bare forstellet på denne strøkne nyutgivelsen.

Dolly Parton forbindes i første rekke med dårlig frisyre, store pupper, slette filmroller og i det hele tatt det meste som er bad taste med tradisjonell Nashville-c&w. Det er selvfølgelig en del av bildet, men det skal ikke underslås at hun faktisk har en del hederlige album bak seg. Coat of Many Colors er en av dem.

Tre av ti spor er skrevet av Porter Wagoner, mens resten er Partons egne. Blant disse er tittelkuttet det mest minneverdige. Det var ikke bare en listehit, men regnes også som en av hennes signaturlåter. I den nesten biografiske teksten minnes hun sin fattige, men likefullt stolte oppvekst.

"One is only poor if they choose to be/ I know we had no money/ But I was rich as I can be/ In a Coat of Many Colors/ My mama made for me.

Parton har en stemme som bærer langt over Appalachene, og som egner for slike gråtkvalte historier. Men hun formidler også vakker hyllest til naturen (Early Morning Breeze) og romantikk (The Way I See You). På disse låtene minner hun faktisk litt om Carole King eller Carly Simon, men med litt mindre "intellektuell" profil.

Produsent Ferguson har behandlet Partons gudbenådede røst med kjærlighet, og heldigvis vært klok nok til ikke å drukne den i svulstige arrangementer. Det største problemet med Coat... er at de fleste kuttene ikke har sterk nok identitet utover sin umiddelbare sjarm. Jeg synes også selskapet kunne spandert litt ekstra på denne nyutgivelsen, da den klokker inn på godt under halvtimen. På den annen side er det forsåvidt lenge nok i selskap med Dolly Parton.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kullrusk - spring spring spring spring spring

(Moserobie)

Med Per 'Ruskträsk' Johansson og Jonas Kullhammar i spissen, har Kullrusk for alvor utvida det tradisjonelle bruksfeltet for saksofon og klarinett.

Flere:

Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos
The Gin & Tonic Youth - New Times