cover

Surfin' USSR

Farmers Market

CD (2008) - Ipecac / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock / World

Stiler:
Folk / Klezmer / Balkan / Jazz / Humor / Bluegrass

Spor:
Surfin' Ussr
Surfin' Ussr Pt. 2
Lodtschitze Mini Maritza (Ferry Cross the Mersey)
Anyone Who Remembers Vladiwoodstock Wasn't There!
Dissident Harmony Sisters Camel Call
To Hell And Baku
Traktor Tracks Across the Tundra
From Prussia With Love
Red Square Dance
The Dismantling of the Soviet Onion Made Us Cry
Kalshnikov Wedding
Steroid Train Trip
Meanwhile Back at the Agricultural Workers Collective
Ladyboy's Night at the Cultural Relativism Saloon
One Day, Son, All I Own Will Still Belong to the State
Yagoda

Referanser:
Kaizers Orchestra
Beirut
Gogol Bordello
Balkan Beat Box
Taraf de Haidouks

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ladoga a go-go!

Øygruppen Hybridene er nylig gjenfunnet i Svartehavet. Farmer’s Market surfer i vei med trekkspill, gitar, saks og klarinett så støren skvetter!

Russerne snakker definitivt norsk! Det beviste Trond Kirkvaag så ettertrykkelig en gang på 1970-tallet ved å si: "Min bestefars bil har hull i eksospotten" med russisk uttale. Farmers Market har etter 8 år gitt opp den gamle Opelen og i stedet investert i en flunkende ny 7-takters tundramoped for å hjelpe seg dit innfallene styrer dem, for eksempel "To Hell and Baku". Underveis svinger det hele tiden, mens kvintetten spretter veggimellom for å skifte instrumenter i full fart.

Kjenner du ikke Farmers Market må du umiddelbart advares mot deres patenterte og beryktede "speed-balkan-boogie" som herjet med diverse Øst-Europeisk tradisjonell folkemusikk på slutten av 1990-tallet – og gjerne med trekkspill som hovedinstrument. Surfin' USSR åpenbarer at Farmers Market har like stor sans for høyst rytmisk betonet lurumleik som før. Tittelsporet lar bulgarsk-betonede klarinetter, saksofoner og trekkspill møte en surf-gitar i twang-humør over eksentriske rytmer og fragmenter av James Bond. Joda, funky Sofia vil aldri bli det samme igjen hvis dette her trenger ut!

Promoskrivet hevder at denne utgivelsen er et lystbetont oppgjør med musikalske skapskjeletter bandmedlemmene har slitt med fra barnsben av. Dette oppgjøret finner nok først og fremst sted på Lodtschnitze Mini Maritza, en bulgarsk versjon av Ferry Cross the Mersey med harpebrus, marineblå steelgitar, en frisk bris av strykere og en tablaspiller som har blitt med i feil film. Dette er platas soleklare høydepunkt og er i likhet med de andre sporene med sang (fem totalt) med på å bryte opp tendensen til at dette bare blir instrumentale "flinkis-oppvisninger" på saks, klarinett og trekkspill. Stian Carstensen gjør i det hele tatt en fremragende jobb på trekkspill og gitar og er solist sammen med bulgarske Trifon Trifonov på saksofon og Filip Simeonov på klarinett.

På eklektisk vis tar Farmers Market i bruk bit for bit av musikalsk arvegods mistet og gjenfunnet rundt hele Kaukasus – eller på Fræna. Det kan være romani, klezmer, tyrkisk eller bulgarsk folkemusikk – eller noe helt annet. Det som binder det hele sammen er (som før) den godt utviklede sansen for komplekse rytmer og taktarter, ikke minst på Red Square Dance. Steroid Train Trip foregår i Amerika, der dobro og banjo lar bluegrass få overtaket over balkansk folkemusikk en stund, før tradisjonelle Yagoda ender opp hjemme i Bulgaria igjen.

Det er godt å ha Farmers Market tilbake, nå i passelig selskap på Mike Pattons Ipecac klar for å gjøre inntrykk på en amerikansk undergrunn som for tiden viser stor apetitt på eksotisk musikk fra hele verden.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Weeping Willows - Into the Light

(Grandcentral Records)

Weeping Willows leverer et fjellstøtt popalbum, uten en eneste svak låt.

Flere:

Fruit Bats - Spelled In Bones
Umek - Neuro