cover

Soda

Brainpool

CD (1994) - Sony Music / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poppunk / Powerpop

Spor:
That's My Charm
Every Day
Girl Lost
Come Back
Whiping The Stains
At School
In The Countryside
Mr Johnson Cries
I Feel Good
(Let's Get) Lucky In Kentucky
Our Own Revolution
In Your Bedroom
Probably
We're Sorry

Referanser:
Blondie
The Yum Yums
Green Day

Vis flere data

Se også:
Junk - A Rock Opera - Brainpool (2004)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Bobler i blodet

Overskuddspop satt inn i et rammeverk av gitarøs og godt humør.

Svenske Brainpool debuterte for omtrent ti år siden, med disse fjorten powerpopperlene. Bandet framsto som den perfekte sammensmeltingen av ting de hadde hentet fra band som Ramones, Cheap Trick og Roxette. Bandet spruta ut energipop som ga bobler i blodet (se cover). Soda kan nesten brukes som en lærebok i moderne skandinavisk powerpop. Den har melodiene, refrengene, energien og nynbarheten som skal til.

Janne Kasks gutteaktige, nesten feminine stemme ligger oppå sprudlende riff og uforglemmelige refrenger. Halvparten av låtene burde vært topp 10 hits verden over, eller i det minste i den vestlige verden. Her er det så mye frisk musikk at man blir både blid og rastløs. Dette er en av 90-tallets beste vorspielskiver, i hvert fall som er laget i Skandinavia.

Fra åpninga That's My Charm er humøret på topp. Når man så gliser fra øre til øre kliner de til med en enda mer fengende sak i Every Day. I tillegg har de klart å klemme livsgnisten fra en hel ungdomsskoleklasse midt i kjønnsmodningen inn i I Feel Good.

Noen låter har et tristere og mer dempet preg. også her ligger det en god popfeeling i front. Girl Lost og burde vært gjenngangere på reiseradioen hver sommer. Andre små kjærlighetshistorier er tenåringsforelskelsen At School og den underlige politiske kræsjen i Our Own Revolution. Begge flommer over av glede og adrenalin. Skiva avslutter med den søte, men stødige Probably og morsomheten We're Sorry. Begge verdige avslutninger på et av de heldigste powerpopforsøka i vår avkrok av verden.

Brainpool får nyere svenske band, som The Sounds, til å høres ut som noe markedsavdelingen til Hennes & Mauritz har skrapt sammen for å lure kidsa. Soda er nemlig fylt med ektefølt glede og sans for enkle melodier. Her finnes ikke et døllt øyeblikk eller en slapp låt.

Bandet ga seinere ut to album til før Janne Kask takket for seg. Ingen av den nådde helt opp til Soda. Brainpools forsøk på å være sofistikerte kledde dem ikke like godt som banalt popøs. Bandet var på sitt beste når de kombinerte punkens enkle energi med sin sans for låter man ikke klarer å glemme.

Fans av gammel, klassisk powerpop eller moderne poppunk burde løpe ut i platebutikkenes borgjemte hjørner for å finne denne. Ta deretter godt vare på den, for den kan brukes til så mangt. Da har du ei skive å glede deg over enten det er bursdag, morsdag eller grodag.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Arthur's Landing - Arthur's Landing

(Strut)

Arthur Russells venner viser med denne samleren hans enorme musikalske nedslagsfelt.

Flere:

M.I.A. - Maya
Madrugada - Madrugada