cover

Borderbuilder EP

s.u.a.n (Small Unit of Audio Navigators)

CD-EP (2004) Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Rock / Pop / Retropop

Spor:
Borderbuilder
Pretty Pictures And Golden Lies
A Place With Flowers
Tune In

Referanser:
Motorpsycho
Popium
The Byrds
The Beatles

Vis flere data

Se også:
The Excellent Weakness - s.u.a.n (Small Unit of Audio Navigators) (2005)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Referanseverk

s.u.a.n gjør grov nytte av musikkhistorien på Borderbuilder EP, uten å tilføre egne kapitler.

Denne utgivelsen fra s.u.a.n kom min vei med følgende utsagn: "Du som liker Popium, bør høre dette". Javel, tenkte jeg, det nærmer seg jo vår og sagtens kan den forrige Popium-skiva trenge et avbrekk. Til naboers forlystelse.

Borderbuilder EP har gått sine runder den siste tiden og solen har kommet og gått, regnskyll har passert mens s.u.a.n har gjestet øregangene, og jeg har gjort mitt beste for å danne meg en mening om utgivelsen. Den innledende bemerkningen vedrørende Popium er på sin plass, men jeg finner så uendelige mange flere kilder som åpenbart har inspirert s.u.a.n. Det er umulig å komme utenom låtskrivere som Lennon/McCartney og Clark/McGuinn når du spiller igjennom Borderbuilder EP, og jeg greier ikke helt å fri meg fra tanken at vokalen til tider minner strekt om en forfinet Bent Sæther. Dessverre finner jeg veldig lite i retning av originalitet å sette fingeren på i løpet av de fire sporene som presenteres.

Men hva er egentlig originalitet? Man kan ikke hevde at Popium, eller senere Motorpsycho, går fri for referansehelvetet. Likevel bringer de med seg noe udefinerbart som gjør utgivelser som Permanently High eller Timothy's Monster til kvalitetsmessige höydare. Kan hende at låtskriverevnen til Popiumsjef Hammersland overgår s.u.a.n eller at musikaliteten til et samlet Motorpsycho får s.u.a.n til å fremstå som lettvektere.

Borderbuilder EP starter med tittelsporet i godt popdriv med en melodi som sitter etter første gjennomhøring. Velklingende samspill mellom gitar og blåsere gjør dette til et fint akkompagnement til bekymringsfrie dager. Og slik fortsetter det gjennom resten av utgivelsen. Gitarbasert popmusikk med klare referanser til 60-tallets popestetikk med nonsense-tekster om TV-titting og den underlige kjærligheten. Blåsere gjør vellykkede innhopp underveis. Aller heldigst er blåserbruddet på den Beatles-inspirerte A Place With Flowers, hvor trompet og trombone får besøk av pappapapa-vokal til å bli glad av. Når den innledende gitarplukkingen starter Tune In er det ikke milevis unna Motorpsycho, og Kjetil Laumann legger vokalen farlig nær en langhåret, kjevhendt trønder. Fin låt, men jeg koser meg heller med Timothy's Monster når jeg får den inderlige kløen som bare en trio fra Trondheim kan kurere.

Når Borderbuilder EP når sitt endelige crescendo, har jeg et akutt behov for å sette på "originalene" - The Beatles, The Byrds, Beach Boys eller Crosby, Stills, Nash & Young. Det behovet kjenner jeg ikke når Popium eller Motopsycho går mot veis ende. Merkelig.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kullrusk - spring spring spring spring spring

(Moserobie)

Med Per 'Ruskträsk' Johansson og Jonas Kullhammar i spissen, har Kullrusk for alvor utvida det tradisjonelle bruksfeltet for saksofon og klarinett.

Flere:

Shining - Grindstone
Gerd og Otto - Et Luftslott på Månen - Kapittel 1: 1934-1948