cover

MasterCuts: Bar Social 2

Diverse artister

2 x CD (2002) - Beechwood / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Soul / R'n'B / Disco / House / Rap / Funk

Spor:
Les Fleur
Breathe & Stop
Good Stuff
Hangin' On A String
Return Of The Tres
Boops (Here To Go)
Magnificent 7
The Future Of The Future
To Be In Love
Our Lips Are Sealed
Moody
Good Life
Lazy
Once Around The Block


Tripico
Rock Creek Park
Runaway
The Blast
Keep on Movin'
Cocaine on My Brain
Can You Feel It
Rappers Delight
The Mexican
Family Tree
Going Back to My Roots
Ain't Nothin' Goin' On But The Rent
Can You Feel It

Referanser:
Sly & Robbie
The Clash
Deep Dish
Gotan Project
Q-Tip
Soul II Soul
Dillinger
Sugar Hill Gang
The Jacksons
X-Press 2

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Godt og blandet soul, funk og disco.

Bar Social gir deg en samling låter som passer fint sammen med et glass i godt selskap, hvor de fleste finner en liten bit av noe de liker.

Mastercuts kaller det "freestyle, party-for-all tunes", og håper å tilfredsstille alle hipsters som lever i tiden og forventer kvalitet. Platen utvider begrepet "modern soul", og lasser på med navn som alene representerer sine genre med en passelig dose kredibilitet.

På papiret er det unektelig en fin introduksjon til de forskjellige disco- og funkinspirerte hits, men forskjellene i uttrykksform er til tider for stor for ett og samme album. Å sette The Clash på samme plate som The Jacksons, eller Funboy Three med Q-Tip, er i beste fall fargerikt. Samlingen er spekket med funky materiale, det er det liten tvil om, men den gaper av og til for høyt i sin streben etter å glede alle. Med en så variert meny skal det også godt gjøres å treffe blink med hvert spor for hver lytter. Men bortsett fra en tanke overvekt av soul/disco, er samlingen unektelig et hyggelig bekjentskap.

De tidligere jazz'n'bass-helter 4 Hero starter med sin Les Fleur, som i mine ører liksågodt kunne vært hentet fra filmmusikken til Hair, om enn noe mer behagelig. Annen "hippie-musikk" får man i form av 70-tallets fusion/funk-discogjeng The Blackbyrds, Family Tree, Babe Ruth, og Nu Yorican Souls allsang-soul Runaway. Soul og R'n'B får man ellers i sønvdyssende doser (eventuelt behagelige mengder; velg selv) av Kelis, Loose Ends, Soul II Soul, Gwen Guthrie, og en trøtt soul-rap fra Talib Kweli & Hi Tek.

Hip-hop uten sagger-attityde serveres av en Q-Tip (A Tribe Called Quest) i det funky hjørnet, Sugarhill Gang med sin klassiker Rappers Delight, og Delinquent Habits med en fyrrig trompet/latinersak.

Café-housen er også greit representert med Deep Dish (remix av Everything But The Girl), Masters At Work, tangohouserne The Gotan Project, Mr. Fingers og snart klassiske Good Life med Inner City. Og jammen har ikke radiohiten Lazy av X-Press 2 også funnet veien til denne samleren.

Av klassiske godbiter bør Sly & Robbie nevnes, sammen med The Clash' Magnificent 7 og Dillingers Cocaine on My Brain. Ellers er det av en eller annen grunn viet plass til Funboy Three med sin new-wave pop fra 1983 og ESGs Moody fra samme epoke. De fleste husker sikkert også Going Back to my Roots med Odyssey fra Ringnes-reklamen.

I det hele tatt er dette en samler hvor variasjoner omkring et tema (gå på bar og "chille") synes mer tungtveiende enn å levere kremen av én spesifikk sjanger. Og det kan jo være greit av og til det også. Høydepunktene er bidragene fra The Clash, Dillinger og Delinquent Habits, i tillegg til Badly Drawn Boy med sitt friske pust av hyggelig sommerpop. Mange vil garantert finne musikk de liker her, men langt færre vil like alt.

"Hits for kids" for voksne.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen