cover

Whip It On

The Raveonettes

CD-EP (2002) - Crunchy Frog / Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Indierock / Surf

Spor:
Attack of the Ghost Riders
Veronica Fever
Do You Believe Her
Chains
Cops On Our Tall
My Tornado
Bowels of the Beast
Beat City

Referanser:
Jesus and Mary Chain
The Cramps
Garbage
The Velvet Underground

Vis flere data

Se også:
Chain Gang of Love - The Raveonettes (2003)
In and Out of Control - The Raveonettes (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ingen røde pølser og flaskeøl

Når danskene nå skal ut i verden med ny rock låter det amerikansk storby.

Ordene Danmark og rock har liksom aldri passet i samme setning. De som har besøkt Roskilde har kanskje overvært en og annen konsert med et dansk band som kun hjemmepublikummet har brydd seg nevneverdig om. Svært ofte har det som har kommet ut av høyttalerene vært noe ordentlig dritt i norske tilskueres ører. Av artister fra det lille, hyggelige landet som til en viss grad har blitt tatt seriøst utenfor Skandinavia kan jeg på nåværende tidspunkt kun komme på D.A.D. (mest på grunn av navnestriden) og King Diamond. Med andre ord triste saker.

Nå skal det derimot bli fart på sakene. Et dansk band har fått stor platekontrakt og skal i følge ryktene ta verden med storm. The Raveonettes er et av medlemmene fra Psyched Up Janis (se hva jeg sa om Roskilde) og hans kvinnelige kompanjong. Sammen lager de småstøyende garagerock. Dette låter amerikansk, kanskje New York eller Detroit. Whip It On er lett å like for de som allerede har forelsket seg i Strokes eller White Stripes, selv om dette absolutt ikke er noen kopi.

De åtte låtene blir til et mini-album eller en EP, som de selv kaller det. Den starter med hitten Attack Of The Ghost Riders. En frika rock'n'roll-låt som nok kommer til å ha noe lenger levetid enn resten av låtene. Flere av de andre spora er bygget opp rundt omtrent samme formel. En enkel beat, støyende gitarer og litt søvnig vokal. De skaper en stemning som er en god miks av undergrunn og party. Man kan føle storbygater med neon, junkfood, dop og søppel. En låt som også skiller seg noe ut er avslutningen Beat City, med en klar popfølelse og surfrockstil.

The Raveonettes kommer nok til å være et hett navn denne våren. De bringer sin halvkaotiske garagerock til Skandinavia for så å ta den med seg ut i resten av verden. De har nok akkurat det som trengs for å skape furore i musikkmagasinredaksjoner og på studenthybler. De er passe hippe, med røttene i musikkpolitisk korrekte kilder.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Thule - Liquid (Rock and Roll Dream)

()

Er progga spacerock fra Honningsvåg blant årets mest spennende utgivelser?

Flere:

Ought - More Than Any Other Day
Bonnie Prince Billy - Master & Everyone