cover

Pixies

Pixies

CD (2002) - Cooking Vinyl / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Poppunk

Spor:
Broken Face
Build High
Rock a My Soul
Down To The Well
Break My Body
I'm Amazed
Here Comes Your Man
Subbacultcha
In Heaven

Referanser:
The Breeders
The Amps

Vis flere data

Se også:
Complete B-sides - Pixies (2001)
Wave of Mutilation - Pixies (2004)
Live at the Paradise in Boston - Pixies (2006)
Acoustic Live in Newport - Pixies (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Gammelt og godt nytt

Ni tidlige Pixies-opptak på en CD. En kort affære med mye kjent materiale.

Interessen for Pixies har liksom aldri dalt. De siste årene har den blitt holdt i live av at man har utgitt samleskive, BBC-opptak og b-sider. Foreløpig siste utgivelse med gammelt materiale er denne samlingen av de låtene som ikke kom med på debuten Come On Pilgrim (1987). Likevel er ikke det snakk om så ukjent materiale som man kanskje skulle tro. Et par av låtene finnes som b-sider på singler. Resten, med et unntak, ble senere innspilt på nytt for ulike album.

Denne selvtittulerte plata (også kjent som The Purple Tape) viser starten på et av de siste 15 åras mest innflytelsesrike band. Mang et indieband namedropper Pixies når de skal ramse opp inspirasjonskilder eller beskrive egen musikk. Her får man et innblikk i bandets storhet og lekenhet.

Her finner man tidlige utgaver av Broken Face, Break My Body og I'm Amazed som dukka opp et år senere på Surfer Rosa (1988). Here Comes Your Man finnes på Doolittle (1989), Down To The Well på Bossanova (1991) og Subbacultcha på Trompe Le Monde (1993). Noen av disse tidlige versjonene er noe annerledes enn det endelige resultatet, men det går stort sett i samme gate som de mer kjente opptakene.

Rock a My Soul er eneste uutgitte låt. Den er absolutt ikke noe dårligere enn de andre, men er en ganske typisk tidlig Pixies-låt. Artigst er nok versjonen av Here Comes Your Man. Litt annerledes og litt koseligere, uten at jeg skal påstå at den er bedre enn den mer kjente utgaven.

Dette er en svært kort (18 minutter) utgivelse, og den er derfor vanskelig å forsvare som fullpris/fullengde CD. Plata vil nok være et must for de største fansa. Har man alt annet, kan man anskaffe denne. Hvis ikke, begynn med de ordinære albumene.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Brandy - Full Moon

(Atlantic)

Brandy kikker mye tilbake, littegrann ned på skoa og bittelitt inn i fremtiden.

Flere:

Nuno Canavarro - Plux Quba
Stars - Set Yourself On Fire