cover

KON-TIKI De beste 1969-1980

The Shadows

CD (2001) - EMI Virgin / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Instrumental / Shadowmusikk / Rhythm & blues

Spor:
Apache
Quartermaster's Stories
Man of Mystery
FBI
The Frightened City
KON TIKI
Shadoogie
Nivram
The Savage
Wonderful Land
Guitar Tango
Little B
Dance On
Foot Tapper
Atlantis
Shinding
Geronimo
Theme For Young Lovers
The Rise and Fall of Fingel Bunt
Don't Make My Baby Blue
Turn Around and Touch Me
Let Me Be the One
Don't Cry For Me Argentina
Theme from the Deer Hunter
Song for Duke
Riders in the Sky
Equinoxe (Part V)

Referanser:
Cliff Richard
Duane Eddy
Chet Atkins
Laika & The Cosmonauts

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Nok en Shadows-samling

God norsk samling av Shadows beste låter

Den britiske gruppa The Shadows ble dannet i 1958 som backinggruppe for Cliff Richards, da med navnet The Drifters. De byttet kjapt navn for å unngå rettighetsproblemer i forhold til den amerikanske gruppa med samme navn.

Gitaristene Hank Marvin og Bruce Welch har vært grunnstammen i The Shadows sammen med trommeslager Brian Bennett. Tidlig begynte gruppa å gjøre instrumentallåter i tillegg til samarbeidet med Cliff Richards.

I 1968 ble bandet oppløst, men har ved forskjellige anledninger arbeidet sammen på felles prosjekter i tillegg til å holde konserter.

The Shadows er ett av få band som har lykkes i få en stil oppkalt etter seg, nemlig "shadowmusikk". Enkelt sagt kjennetegnes den av gitarist Hank Marvins karakteristiske gitarspill som bærer melodien og støttes av de andre musikerne hele veien. På denne måten har de vært inspirasjonskilde til mangfoldige gitarister i årenes løp. Musikken bærer dessuten sterkt preg av velarrangerte R&B låter.

The Shadows Kon-Tiki - de beste 1960-1980 er en norsk samling av 27 Shadows-låter pluss noen tidligere upubliserte bilder fra Shadows besøk i Norge i 1961. Samlingen har kommet i stand fordi det vært år siden 1997 har vært arrangert en Shadows-festival i Norge, med et eller flere Shadows-medlemmer til stede.

Samlingen spenner fra 1960 -1979. I denne perioden hadde Shadows 32 internasjonale hit-plasseringer i tillegg til 41 sammen med Cliff Richards. Som vanlig er det vanskelig å gjøre et utvalg fra en så lang artistkarriere, men det har Eivind Rølles, Dag Johnsen og Pål Wang lykkes bra med. Her er de gamle super-klassikerene som Apache, Kon-Tiki, Dance On og Foot Tapper i godt selskap med de nyere Don't Cry For Me Argentina og Grand Prix bidraget Let Me Be the One. Det skal en del til å mislike denne musikken som har fengende enkle riff som sin viktigste bestanddel. Og Marvins gitarsound er helt unik, men med instrumentallåter med et tilnærmet likt lydbilde hele veien blir i meste laget for undertegnede. Det blir rett og slett for stereotypt og trøttende i lengden.

Vil man ha en grei inngangsport til The Shadows' karriere er denne plata like god som noen annen "best of" samling med bandet. Den har til og med to låter med vokal; Don't Make My Baby Blue og Let Me Be the One. At CDen inneholder en informativ artikkel av Dag Johnsen hjelper til å gjøre skiva ekstra attraktiv på det utenlandske platesamlermarkedet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flunk - For Sleepyheads Only

(Beatservice)

Det finnes bare to typer musikk; god og dårlig. Røveren Ulf har endelig greid å lage den gode typen med langspilleren For Sleepyheads Only.

Flere:

When - Trippy Happy
Jim O'Rourke - I'm Happy, and I'm Singing, and a 1, 2, 3, 4