cover

Real Life Is No Cool

Lindstrøm & Christabelle

CD (2010) - Smalltown Supersound / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
House / Disco / Club / Italo-disco / Soul / Funk

Spor:
Looking For What
Lovesick
Let It Happen
Keep It Up
Music in My Mind
Baby Can't Stop
Let's Practise
So Much Fun
Never Say Never
High & Low

Referanser:
diskJokke
Fever Ray
Kylie Minogue
Stargate

Vis flere data

Se også:
Where You Go I Go Too - Lindstrøm (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


En pris til popen

Lindstrøm har enda mer briljant og prisdryssverdig pop på lager

Sakte men sikkert har Hans Petter Lindstrøm kvalitetssikret seg vei til toppen i norsk musikkliv. Og han arbeidet nærmest på egenhånd ved å gi norsk elektronika et ansikt utad. Og utad er et stikkord her, for ofte når en artists talent er for stort for fedrelandet, må vi høre det utenfra før man tør snakke skikkelig høyt om hvor gode vi egentlig er.

I Lindstrøms tilfelle er historien interessant. Første gang han gjorde seg bemerket var tilbake i 2005, da sammen med en annen klubbkonge ved navn Prins Thomas. De riktige musikknettstedene var på plass og hyllet guttenes debut, de fylte klubbscener Europa rundt, og sakte men sikkert kom hypen også til Norge. I hvert fall etter at Lindstrøm slapp sin første soloskive Where You Go I Go Too i 2008, da var det plutselig som om Hans Petter Lindstrøm var en alle visste hvem var. - Ja, klart det, jeg så ham jo på Blå i 2005.

Men 40 minutter lange elektronikaspor, drevet frem med hvesing, minimalistisk eleganse og atmosfærisk pling pong med vanskelige melodier er ikke noe for alle og enhver. Og på tross av at selv Spellemannkomiteen fikk øynene opp for Lindstrøms tre spor lange studiodebut, så var det ikke direkte enkelt å få plass til dette på verken A-, B- eller C-lista til noen av de store radiokanalene.

Gleden er derfor stor når Lindstrøm tar en ny vending på en av årets første norske utgivelser, Real Life is No Cool. Og sammen med sin protegè Christabelle Sandoo (artistnavn Solale), har han denne gangen kuttet litt tilbake på de småpretensiøse og svært tålmodighetskrevende produksjonene, og rett og slett smelt til med et fyrverkeri av en partyplate. På Real Life is No Cool puster duoen liv i den soul- og funkinspirerte delen av elektroscenen. En arena som vanligvis fylles av store artister som eksempelvis Madonna og Kylie Minogue.

Og det har blitt fryktelig lekkert. De fleste superlativene tilgjengelig er allerede blitt benyttet om hitlåtene Lovesick, Music in My Mind og Baby Can't Stop. Noen av dem har vært del av Lindstrøms liverepertoar en stund allerede. Her veksler produsenten mellom å være smittsomt sjarmerende og detaljert på Music in My Mind, til å lage en god gammeldags klubb-banger med Lovesick, som nesten høres ut som et gammelt Elizondo, Dr. Dre og Scott Storch-samarbeid.

Tidløst er et stikkord for denne platen. Inspirasjonen kommer fra fortiden, melodiene vil ta stor plass i nåtiden og vil garantert bli hentet frem igjen i fremtiden. Og selv om Christabelles tilstedeværelse virker nærmest overflødig og såpass tilfeldig at Lindstrøm selv, lett kunne ha brukt en stemmeforvrider eller samples for å fylle hennes rolle. Så er den med på å tilgjengeliggjøre et produkt så tilrettelagt for radio, TV og prisutdelinger at det allerede bør hviskes alvorlig muligheten for et prisdryss i denne retningen. Den eneste reelle utfordreren hva gjelder eksportvennelig kvalitet til utlandet, sånn jeg kan se det, pr. dags dato må være Stargate, som faktisk lager musikk som ikke er milevis fra det Lindstrøm presterer på denne platen.

Ikke at enda en pris vil bety spesielt mye for Lindstrøms allerede imponerende CV utenlands, men det vil antagelig være en oppmerksomhet som kan indikere for Norge at vi er mer enn Fairytales og Take on Me. Den prisen vil i tilfelle gå fullt fortjent til Lindstrøm, for å ha bidratt med en langvarig innsats for den norske musikkskogens underverden. Underskogen som gang etter gang levner Norge internasjonal oppmerksomhet i de kretser hvor det er kvaliteten på musikken, og ikke nødvendigvis pengene, som gjelder aller mest.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Do You Know House? - Volume One

(V2)

Dance Tracks, 91 East 3 rd St., 1st Ave., NYC. Tel: + 1 212 260 8729.

Flere:

Weeping Willows - Into the Light
Jack White - Blunderbuss