cover

Wildflower

Sheryl Crow

CD (2005) - A&M / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Rock

Stiler:
West coast / Voksenpop / Countrypop

Spor:
I Know Why
Perfect Lie
Good Is Good
Chances Are
Wildflower
Lifetimes
Letter To God
Live It Up
I Don't Wanna Know
Always On Your Side
Where Has All The Love Gone
Wildflower (Acoustic Version)

Referanser:
The Wallflowers
Shelby Lynne
Joan Osborne
Alanis Morisette
Melissa Etheridge

Vis flere data

Se også:
Detours - Sheryl Crow (2008)
C'mon C'mon - Sheryl Crow (2002)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Sheryl Crow: Wildflower

Inspirert, vakkert og nydelig fra Los Angeles eks-rockbabe.

Så Sheryl Crow er blitt litt mindre rocka av seg. Hva så? "Good for her," spør du meg! Tabloidene og rockjournalister vil ha oss til å tro at dette er hennes nye kjærestes skyld (syklisten Lance Armstrong). Samme hva, både godt og dårlig privatliv kan gi mye bra musikk.

I alle fall er det en tydelig inspirert artist, med nyfunnet glød, som gir oss albumet Wildflower, både som enkel-CD og limited-utgave med bonus-DVD. Sheryl Crow stråler frisk og fin på omslaget, og stemningen videreføres allerede fra spor 1, I Know Why, en lett og ledig country-sang som leder tankene hen til en biltur langs Pacific Coast Highway, eller noe i den duren. Sheryl synger meget, meget pent, og gir i alle fall denne anmelder gåsehud.

Jeg er også midt i målgruppen for slike vakre toner: Jeg er ikke beskjemmet over å medgi at populærmusikken er min religion, selv om "meningsflertallet" altfor ofte synes å rakke ned på folk som faktisk kan skrive gode harmonier. Dette har Sheryl Crow virkelig lykkes med denne gang. Spor 2, Perfect Lie, er en fusjon mellom det beste fra 70-tallets lydrike; en dose Electric Light Orchestra møter The Eagles møter Elton John. Denne sangen har gått på repeat siden jeg fikk CD-en i hus, og bare MÅ bli en andresingel. Bittersøtt om en kjærlighet som ikke varte, men var fin - litt samme tema som My Favourite Mistake fra noen år tilbake, men denne gang mye mer melankolsk.

Spor 3, førstesingelen Good Is Good, er en mer tradisjonell country mid-tempo sak, som absolutt har sin sider, med mye av den samme harmonistrukturen jeg har falt for. De to neste sporene, Chances Are og tittellåten tar tempoet ned enda noen hakk i balladetempo. Også dette sterke melodier.

Sporet "Live It Up" representerer den største soundmessige likheten mot tidligere album. Den kommer som en befriende herlig poptruddelutt med bra tempo og driv.

Med Lifetimes (spor 6) er Sheryl Crow mer tilbake i modusen mange husker henne fra, med Wurlitzer-el piano og rufsete trommer. Forsatt ingen rocker, tempoet er bedagelig, men nok en gang et meget sterkt refreng.

Spor som Always On Your Side og Where Has All The Love Gone forsterker Sheryl Crows avbalanserte tilnærming til låtskrivingen denne gang, med vekt på harmonier og rolig flyt.

De som ventet et uptempo-album vil naturlig nok bli skuffet. De som er villig til å bli med på Sheryl Crows sinnstemning vil kunne glede seg storartet over et fint knippe med bunnsolide låter, skrevet av en singer-songwriter i perfekt harmoni - med seg selv og melodiene.

Men kjenner vi henne rett, kommer hun nok tilbake i en mer rocka utgave ved en senere anledning.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


M.I.A. - Arular

(XL)

En sensasjonell debut fra M.I.A setter nye standarder.

Flere:

Magnolia Electric Co. - Josephine
Humanoid - Sessions 84-88