cover

The Heart

Jimmy Gnecco

CD (2010) - Bright Antenna / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Akustisk / Indierock / Poprock

Spor:
Rest Your Soul
Light On The Grave
Mystery
The Heart
Bring You Home
These Are My Hands
Gravity
I Heard Your Singing
Take A Chance
Darling
Patiently Waiting
It's Only Love
Talk To Me

Referanser:
Ours
Chris Cornell
Jeff Buckley
Scott Weiland

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Selvterapi

Jimmy Gnecco er ute med et svært personlig album, men dessverre er det mer til egen nytte enn andres glede.

Jimmy Gnecco er mest kjent som vokalist i rockebandet Ours. Nå er han ute med sitt første soloalbum, som han selv mener er det mest personlige han har skapt så langt i karrieren.

Mens Gnecco skrev tekster til The Heart, lå hans mor for døden. Han har uttalt følgende: "I tried to be completely true to my feelings". Dette kommer tydelig fram i de blytunge tekstlinjene og mollstemte akkordkombinasjonene som han lirer av seg på de femten låtene albumet har å by på.

På tittelsporet viser Gnecco all sin lidelse og smerte overfor morens død. Etter å ha gjentatt frasen "I gave you all" åtte ganger, braker han løs i et hysterisk skrik som får det til å gå kaldt nedover ryggen. Beklageligvis på feil måte. Sangen fungerer mer som psykologisk selvterapi for Gnecco selv enn musikalsk nytelse for lytterne.

Albumet kan karakteriseres som et dystert verk fra start til slutt. Lydbildet er stort sett preget av akustisk gitar, men også innslag av trommer, bass og keyboard på enkelte låter. Det er visstnok Gnecco selv som spiller alle instrumentene. Dette underbygger, i likhet med tekstene, albumets personlige karakter.

Men, 15 depressive låter om død og psykologisk turbulens mikset sammen med bekmørke moll-akkorder og Gneccos melankolske falsett-stemme, kan fort bli litt i meste laget.

The Heart er og blir en trist reise gjennom femten spor, selv om det dukker opp noen små lyspunkt i ny og ne. Låter som These Are My Hands og It's Only Love er to av dem som føyer seg under dette lysglimtet. Utenom de to er det glissent. Svært glissent.

Sterke følelser, enten det er i positiv eller negativ forstand, har gjennom alle tider vært en viktig inspirasjonskilde for kunstnere verden over, åpenbart også for Jimmy Gnecco. Hans første soloalbum er nok ikke et musikalsk verk som vil skrive seg inn i historiebøkene, men jeg tror mer det har vært til stor nytte for ham selv. Nå har han tømt seg for følelser og emosjonelle ergrelser og klar for å starte med blanke ark.

Derfor er spent på hva han har å by på neste gang. Det kan ikke bli stort verre enn dette.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kullrusk - spring spring spring spring spring

(Moserobie)

Med Per 'Ruskträsk' Johansson og Jonas Kullhammar i spissen, har Kullrusk for alvor utvida det tradisjonelle bruksfeltet for saksofon og klarinett.

Flere:

Kaospilot - Shadows
Proviant Audio - Real Love Tastes Like This