cover

Ryanbanden

Ryanbanden

CD (2012) - Crispin Glover Records / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock

Spor:
Monster Blomster
Dobbel bunn
Inn i mengden
(Ingen irriterer meg) Mindre enn deg
Line Lee
Engangsidyll
Beist
Mandolin, ikke banjo
Jævla ungjævla
Mister Nelson
Feig
Mnstr Blmstr
Personlig kristen
Pernille
Bra det finnes flatskjerm
Kong Nikotin
Liker ikke tonen din
Luremus
Skjenk
Gamle flamma varmer dårlig
Endelig

Referanser:
Monster Blomster
Motorpsycho
Dipsomaniacs
The Who
The Kinks

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ryans Banditter

Ryanbanden stjeler som ravner. Og det med hell.

Ryanbandet er noen skikkelige banditter. De stjeler som ravner til sekken er full. Tyvegodset består av noter, toner, overganger, fraser og generelle småtriks fra mange år tilbake. Men der mange andre bruker tyvegodset til å fremme egen karriere og status har banden fra Trondheim valgt å omfavne varene med kjærlighet, ydmyket og respekt fra ‘eierne'.

Ryanbanden er et nytt navn men langt fra nykommere. Medlemmene Øyvind Ryan, Øyvind Holm, Bent Sæther, Alexander Pettersen og Even Granås har opparbeidet erfaring fra blant andre Monster Blomster, Dipsomaniacs, The South, Motorpsycho og Moving Oos. Elementer fra for- og nåtiden nyttes også nå når første albumet er klart. Til alt overmål et dobbeltalbum.

Det er en utfordrende og ambisiøs oppgave kvintetten har gitt ut seg ut på. Å kunne skape en interessant opplevelse gjennom fire platesider, der lytteren ikke skal føle at dette kun er et oppsamlet overskuddsmateriale fra nåværende og tidligere karrierer er vågsomt.

Men for å gi en klar og rask referanse - tenk deg White Album (The Beatles) og Exile On Main Street (Rolling Stones) - to bautaer i rockehistorien. Sant skal være sant, Ryanbanden er ikke helt der, men den røde tråden fra to av historiens beste rockealbum er til stede også her gjennom variasjon og spenning hele veien, dog ikke så vågale som Beatles på sitt mest eksperimentelle i 1968.

Hovedingrediensen er kort sagt rock. Ryanbanden er på trygg grunn der de låner fra de fleste av de store engelske 60-tallsbandene som tidligere nevnte Beatles, The Who, The Kinks og ikke minst Stones. Dette blandes med egen cv, og da ender det hele langt oppe på resultatlista. Uansett hvordan du ønsker å høre plata, på stua, soverommet, i bilen - høyt eller lavt, vil du finne låter som fenger oppmerksomheten. 21 i alt, til 21 i stil.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Drive-By Truckers - Brighter Than Creation's Dark

(New West)

I skuggen av lyset fortel dei nitten historier som avgjort tåler dagens lys, men som meir enn gjerne også søker mørkret.

Flere:

The Gin & Tonic Youth - New Times
No Age - Everything In Between