cover

Sleepwalking

Rae & Christian

CD (2001) - Grandcentral Records / !K7 / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Elektronika / Trip hop

Spor:
Blazing The Crop
Hold Us Down
It Ain't Nothing Like
Get A Life
Not Just Anybody
Trailing In The Wake
Vai Viver a Vida
Let It Go
Ready To Roll
Wake Up Everybody
Salvation

Referanser:
Faithless
Massive Attack
Basement Jaxx

Vis flere data

Se også:
Nocturnal Activity (Sleepwalking Remixed) - Rae & Christian (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Rae & Christian - Sleepwalking

Fin, men litt søvnig oppfølger fra Manchesters store sønner.

Ja,ja så var det Rae & Christian igjen da. Hyggelig det. Etter å ha hørt igjennom deres nye plate 'Sleepwalking' et par ganger, så var jeg ganske sikker på at dette var en 2'er. Fikk ikke fot i det hele tatt. Tannløst og sjelløst.....trodde jeg.

Av forskjellige grunner fikk jeg ikke skrevet denne anmeldelsen sånn med en gang, og når jeg endelig satt meg ned for å skrive, så var jeg ikke så sikker lenger. 'Get A Life' med Bobby Womack på vokal var plutselig blitt ganske fet... og jommen var ikke 'Wake Up Everybody' (også denne med hr. Womack foran mikrofonen) også blitt ganske funky på noen få dager. Hm....platen fikk en sjanse til. En firer nå, skulle jeg mene.

Nå kan det jo mot formodning hende at platen hadde vokst seg til en sekser hvis jeg hadde gitt den enda et par uker. Men plater som bruker så lang tid på å vokse seg store og sterke er jo nettopp ingen 6'er.

Det jeg har å utsette på Sleepwalking er
1: Det er ingen fantastiske låter her. Mye låter ganske fett, men det er ingen som umiddelbart stikker seg ut. Ikke veldig, i alle fall. Plata har noe litt 'trøtt' over seg, uten at jeg skal forsøke meg på morsomheter med albumtittelen.
2: Produksjonen er for glatt for låtmaterialet. Greit nok at herremennene fra Manchester vrir seg over mot et mer pop-orientert landskap, men låtene og beatsene som sådan er fremdeles i 'northern soul'- breakbeat land. En annen ting, når vi først er inne på beats; det blir fort litt for enkelt. Rae & Christian har en fin formel som leverer på endel spor, men blir kjedelig en hel plate igjennom.
3: Hvorfor i alle dager er ikke Veba med? Det var da vitterlig Veba som sørget for saft på den tidvis glimrende forgjengeren 'Northern sulphuric soul'! Vokalhjelpen på 'sleepwalking' er rett og slett for tam, med unntak av overnevnte Womack. Tania Maria, Kate Rodgers (som er kusina til Mark Rae), The Pharcyde, Cedric Myton fra The Congoes og Siron hjelper også til på vokalfronten.

Det er litt synd at denne platen ikke er mer enn midt på treet. Det som derimot er positivt er at den vokser seg utover første gjennomlytting. Alltid et bra tegn. Musikken er behagelig, og fin... men fin er så langt ifra nok. Det er en litt sånn 'hipp jentegjeng på cafe' musikk dette her. Litt bakgrunnsmusikk liksom. Gitarsamples av Terje Rypdal trekker opp!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


El Guincho - Alegranza!

(XL)

Alegranza har overlevd et år med hype, og er utvilsomt en av årets beste plater.

Flere:

Side Brok - Høge Brelle
My Dying Bride - Songs of Darkness, Words of Light