cover

100 %

Beverley Knight

CD (2009) - Hurricane

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Soul / Neo-soul / R'n'B / Funk

Spor:
Beautiful Night
Breakout
In Your Shoes
100 %
Every Step
Soul Survivor
Turned to Stone
Bare
Square Peg
Gold Chain
Moneyback
Painted Pony
Too Much Heaven

Referanser:
Jill Scott
Amy Winehouse
Duffy
Jamelia

Vis flere data

Se også:
Who I Am - Beverley Knight (2002)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Ikke 100 % vellykket

Knight var en gang en stolt representant for britisk soul. 100 % mangler særpreget og elegansen fra hennes første plater.

Beverley Knight er en sånn type artist jeg lyttet til da jeg var tretten. Hun debuterte med The B-Funk i 1995, og tre år senere fulgte hun opp med Prodigal Sista. Begge disse utgivelsene var lettbent og salgbar soul, og spesielt Prodigal Sista oppnådde tung rotasjon hjemme hos undertegnede på slutten av nittitallet. Vel, hva kan jeg si? Tiden går, og folk forandrer seg. Selv om jeg ikke spiller Prodigal Sista jevnlig nå til dags, ser jeg at den fortsatt har sine kvaliteter. Men hvilke folk kan Beverley Knights seneste utgivelse appellere til? Jeg for min del innså raskt at jeg ikke lenger tilhører den kategorien mennesker som finner stor glede i å lytte til musikk som dette.

Da Beverley Knight slapp sin første singel Flavour of the Old School ble hun raskt etablert som dronningen av britisk soul. Tittelen på debutsingelen kunne tyde på at hun var inspirert av legender innen old school soul, som Sam Cooke og Aretha Franklin. Debuten The B-Funk var en frisk sammensmelting av r'n'b, funk og syttitallspreget soul. I løpet av en snart femten år lang karriere har Knight solgt haugevis med plater og fått en rekke priser og utmerkelser, deriblant MOBO, MBE og Brit Awards. Hun har spilt sammen med Prince og Quincy Jones, og hatt hits som Greatest Day og Shoulda Woulda Coulda. Nå er hun tilbake med sitt sjette studioalbum.

100 % er Knights første utgivelse på hennes eget plateselskap, Hurricane Records. Etter bruddet med Parlophone har hun nå frie tøyler til å gjøre akkurat som hun vil, og plata er i bunn og grunn mer pop enn soul. Med seg har hun produsentene Jam & Lewis, som blant annet står bak Control, Janet Jacksons gjennombruddsplate fra 1996. Andre samarbeidspartnere inkluderer Amanda Ghost, som har gjort seg bemerket som låtskriver for James Blunt og Beyonce.

Man skulle kanskje tro at et såpass anerkjent lag av produsenter og låtskrivere kunne greie å skape et fengende låtmateriale. Musikalsk plasserer Beverley Knight seg fortsatt i kategorien forutsigbar og salgbar pop og soul, men hun greier ikke skille seg ut i mengden av souldamer med stor stemme. Både Duffy og Amy Winehouse innehar et musikalsk særpreg som Knight kan se langt etter.

Dette albumet mangler de elegante vokalharmoniene og de fengende melodiene som Prodigal Sista var proppfull av. Knight er uoriginal, tafatt og uinspirert. Tittelsporet kan sende tankene i retning croonere som Anita Baker og Bobby Womack, men låten drukner i svulstige stryk- og blåsearrangementer. In Your Shoes har også potensiale, med fengende driv og finurlig sampling. Produsent DJ Munro har samplet Orange Juices åttitallshit Rip It Up, men mye av låtens sjarm forsvinner på grunn av vokalen. Man skulle ikke tro at en så dyktig vokalist som Beverley Knight skulle se seg nødt til å ta i bruk autotune, men jo da. Utfallet er ganske så pinlig.

Om ikke hundre prosent treffende, så var Beverley Knights første utgivelser genuin og uforfalsket soul, som gjorde at Storbritannia fikk en ny og stolt representant for soulsjangeren. Hennes siste utgivelse er langt i fra hundre prosent vellykket.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

(RCA)

Queens of the Stone Age, Led Zeppelin og Nirvana bokstavelig talt i ett og samme band. Tiårets supergruppe? Mest sannsynlig.

Flere:

Röyksopp - Senior
Mahjongg - Kontpab