cover

Long Player Late Bloomer

Ron Sexsmith

CD (2011) - Cooking Vinyl / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Singer/songwriter

Spor:
Get In Line
The Reason Why
Believe It When I See It
Miracles
No Help At All
Late Bloomer
Heavenly
Michael And His Dad
Middle Of Love
Everytime I Follow
Eye Candy
Love Shines
Nowadays

Referanser:
Nick Lowe
Jackson Browne
Josh Ritter
Ryan Adams

Vis flere data

Se også:
Retriever - Ron Sexsmith (2004)
Retriever - Ron Sexsmith (2004)
Cobblestone Runway - Ron Sexsmith (2002)
Time Being - Ron Sexsmith (2006)
Time Being - Ron Sexsmith (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Jevnt over meget bra

Sexsmith venter fremdeles på det store gjennombruddet. Long Player Late Bloomer er et mer kommersielt og enda bedre album enn det forrige.

Den kanadiske singer-songwriteren Ron Sexsmith venter fortsatt på det store gjennombruddet, tross at de fleste av hans ti tidligere plater er blitt rost opp i skyene av både kritikere og artister som Elvis Costello, Paul McCartney og John Hiatt.

Det var svenske Martin Terefe som produserte forgjengeren Exit Strategy Of The Soul (2008), en plate som var ballade- og soulpreget. Overraskende nok er det Sexsmiths landsmann Bob Rock som har produsert denne plata. En mann som er mer kjent for hardrockplater med Bon Jovi, Metallica og Mötley Crüe.

Long Player Late Bloomer er et popalbum der nesten alle de 13 sangene er uptempo, og ville definitivt ha vært radiohits i en mer rettferdig verden. Nå er det absolutt på tide at Ron Sexsmith oppdages av folk flest, og ikke bare beundres av noen få connaisseurer!

Sexsmith lager nemlig fengende popmusikk med en rekke fine detaljer. Med høydepunkter som munnspillet på The Reason Why, koringen på Middle Of Love, slidegitaren på Eye Candy, trekkspillet på Get In Line og strykerne på balladen Miracles.

Sexsmith er influert av flere legendariske singer-songwritere, men vet å bruke dette på en vellykket måte slik at han ikke høres ut som en kopist. Den vemodige Everytime I Follow forener for eksempel det beste fra balladestilene til Paul McCartney og Carpenters.

Det fins ikke dårlige låter på Long Player Late Bloomer, men jeg skulle ønske Ron Sexsmith kunne variert sitt musikalske uttrykk mer. Han synger jo glimrende og med følelse. De lekre arrangementene kler melodiene godt, og tekstene er gode (Michael And His Dad er for eksempel en fin hverdagshistorie fra da Sexsmith jobbet som bud på 80-tallet). Men platene hans kan i lengden bli for snille, pene og pyntelige.

Dette er imidlertid bare en bagatell, og jeg nøler ikke med å anbefale Long Player Late Bloomer til alle som liker singer-songwritere som Jackson Browne, Josh Ritter, Ryan Adams, Harry Nilsson, Paul Simon, Nick Lowe og Tim Hardin.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Dining Rooms - Numero Deux

(Guidance Recordings Inc.)

Overraskende lekre bølger fra Italia strekker seg over Frankrike og når helt opp til norsk kyst.

Flere:

Yo La Tengo - I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass
Bonnie Prince Billy - Beware