cover

Fly Min Engel

Furulunds

CD (2006) - Tylden & co / Bare Bra Musikk

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Danseband

Spor:
Fly Min Engel
Kjærlighetsvinder
La Oss Starte På Nytt Igjen
Miss Universe, Miss World og Miss Norge
Det Kan Aldri Bli Oss To
Fest På Folkets Hus
Livets Melodi
Du Er Hele Livet
Oh Caroline
Bright Lights and Country Music
Sommeren Med Rosemarie
Vi Er På Veg
Vi Vinner Igjen
Vi Må Ta Farvel Nå

Referanser:
Ole Ivars
Gluntan
Sven-Ingvars

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


La dansefoten svinge!

Solid genremateriale i fengende melodisk innpakning.

Selv om den er importert, er dansebandmusikken blitt en folkelig uttrykksform som utgjør en musikalsk ryggrad i bygde-Norge. Det er det foretrukne sosiale samlingspunkt ved helgedansen og fester på lokalet, ved siden av trekkspill, gammaldans, torader og generell pop. Dansebandmusikken viser seg også å være sterk og levedyktig.

Nå er nok en ungdomsgenerasjon i ferd med å oppdage denne musikkens lune eufori. Dansebanda har det som den "urbane" popmusikken har mistet: Sterke melodier, norske tekster framført av en klar stemme som fronter lydbildet, fengende refrenger, følelser i bøtter og spann og tekster som handler om livets sentralpunkter (barndom, mor og far, kjærlighet, adskillelse, gleden over de enkle ting i livet).

Tylden er landets mest kjente entrepenør innen "genren", og det er også fra denne platebransjens joviale brumlebasse og trollmann Furulunds kommer med plate. Her er alt som trengs: Enkle, fine sanger i Gluntan-tradisjonen, karakteristiske vokaler med den litt sorg-glade knekken i framføringen akkompagnert av den karakteristiske kombinasjonen rytmeboks og trekkspill.

Her er sanger om ektemannen som mener kona overgår Miss Universe, Miss World og Miss Norge, en skildring av fest på folkets hus, et par triste numre om kjærlighet som gikk i oppløsning og midt i settet en Livets Melodi som skildrer øyeblikket da "du og jeg fant hverandre", et sentralt motiv innen all slagerdiktning. I dansebandmusikken er denne historien fortalt tusenvis av ganger, men det tyskderiverte slageruttrykket er slitesterkt nok til å tåle stadig nye varianter. Så også her.

Furulunds er et proft orkester som leverer solid genremateriale i fengende melodisk innpakning. På Fly Min Engel eksperimenteres det overhodet ikke, og fansen vil helt sikkert sette pris på platas sikre turnering av standardelementene i uttrykket.

Skulle vi ønske oss noe, var det en litt løsere snipp, litt mer frodighet. Furulunds er "classic" danseband der Ole Ivars er et karnevalistisk opptog i tillegg. Men dansebandmusikken rommer et bredere spekter enn skeptikerne tror, så her er det rom for alle varianter. Furulunds er den dansende danseband-entusiasts sikre kort, et nøkternt og solid orkester vi håper å høre mye mer til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen