cover

Berry-Go-Round

Peter Berry & The Shake Set

CD (2011) - Jansen Plateproduksjon / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock

Spor:
Livin' Lovin' Wreck
Casanova (It's Over)
A Twosome Triumph
You Just Won't Let Me Know
Make Up Your Mind
Back to the Start
Talos
Pretty Good
Whole Lotta Lovin'
March of the Eagle
Come On, Come On, Come On
Jenka Train
How Much More
Jambalaya

Referanser:
The Beatles
Shane Fenton & The Fentones
Heinz
Billy J. Kramer & The Dakotas

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Beatband i positiv utvikling

Peter Berry & The Shake Set er Norges fremste retroband.

Som med deres tidligere vinylsingler og LP-er, er Berry-Go-Round innspilt i London-studioet Toe-Rag, der gamle dagers sound blir gjenskapt på Liam Watsons eldgamle innspillingsutstyr. For første gang hører vi nå The Shake Set i stereo, og når man lytter på plata, er det som å høre engelske beatproduksjoner fra 1963-64, med mye romklang. Platas omfang er også klassisk 60-talls: De 14 låtene er unnagjort på bare 32 minutter - ikke ulikt Beatles' første LP-er.

Berry-Go-Round åpner friskt med den ultrafengende Livin' Lovin' Wreck, som Jerry Lewis gjorde kjent i 1961. Veldig bra er også den galopperende Shake Set-instrumentalen A Twosome Triumph, som er en hyllest til produsenten Joe Meek (mannen bak Triumph Records) og har et sound som forener The Shadows og Meeks hus-band The Tornados.

Peter Berry & The Shake Sets låtskrivere er Peder Bernhardt (alias Peter Berry) og Per Øydir (eks Kåre & The Cavemen) - rytmegitaristen som her spiller mer orgel enn tidligere. Øydir står bak to av albumets beste originallåter: Make Up Your Mind, der han gjør sin debut som forsanger, og instrumentalen Jenka Train. Problemet er at Bernhardts selvkomponerte sanger er for anonyme. Hans ballader er i ekte merseybeat-stil, men ikke noe annet enn helt ok.

Med unntak av de to nevnte Øydir-låtene og Meek-hyllesten, er det coverversjonene som er de største høydepunktene på Berry-Go-Round: Fats Dominos Whole Lotta Lovin', Wagners komposisjon March of the Eagle (tidligere gjort av det engelske shadowbandet The Eagles), "Come On, Come On, Come On" (gjort kjent av svenske Jerry Williams) og Hank Williams' "Jambalaya", som mange beatgrupper spilte tidlig på 60-tallet.

Berry-Go-Round finnes også på vinyl og klinger fantastisk på stereoanlegget. Det er et bedre album enn de to forgjengerne, men det meste av originalmaterialet kunne altså vært noe bedre. Husk imidlertid at Peter Berry & The Shake Set er aller best live!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Nas - Street's Disciple

(Columbia)

Nas omsider tilbake, ti år etter Illmatic .

Flere:

Kråkesølv - Trådnøsting
Agnethe VR - Inspired