cover

You, You Are a History in Rust

Do Make Say Think

CD (2007) - Constellation / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Post-rock

Spor:
Bound to Be That Way
A With Living
The Universe!
A Tender History in Rust
Herstory of Glory
You, You're Awesome
Executioner Blues
In Mind

Referanser:
Broken Social Scene
Akron/Family
Valley of the Giants
Tortoise
Berg Sans Nipple

Vis flere data

Se også:
& Yet & Yet - Do Make Say Think (2002)
Winter Hymn Country Hymn Secret Hymn - Do Make Say Think (2003)
Other Truths - Do Make Say Think (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Canadiske postmenn på landtur

Det er fremdeles forfriskende toner å finne i post-rocken.

Do Make Say Think tar post-rockens urbane tilknytning og noe akademiske formspråk inn i et mer ruralt landskap, der improvisasjon og musikalsk frihet også spiller en viktig rolle. Deres femte album er passende nok innspilt i en hytte og en låve på den canadiske landsbygda, og gjennomsyres av en avslappet tilnærming og behagelig stemningsbærende flyt på tvers av forutbestemte sjangergrenser.

You, You're a History in Rust er ikke noe direkte kvantesprang sammenlignet med deres tidligere utgivelser. Det har likevel blitt en svært frisk og eklektisk plate som strekker seg fra det oppjagede lykkeberusende til det melankolsk folk og laidback jazz. Folk fra Broken Social Scene, Akron/Family og Great Lake Swimmers bidrar ytterligere til å utvide bandets musikalske palett og signaliserer kanskje også en vilje om å strekke seg utenfor plateselskapet Constellations nærområder. Særlig vokalbidraget fra Akron/Family bør trekkes frem som et vellykket bidrag som trekker post-rocken ut av sitt noe velbrukte skinn.

Med fingerplukkende akustisk gitar som hovedfundament fyller de skjønnsomt på med slagverk, horn, sag, fiolin og piano med uanstrengt mine og gjennom non-lineære låtstrukturer.

I snaue 50 minutter ruller denne gjengen relativt uforstyrret avgårde fra klukkende idyll til mer voldsom neonglød på en plate som innbyr til gjentatte besøk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Vapnet - Döda Fallet

(Hybris)

Döda Fallet er en vekslende dansbar tristesse som maler vårens fugler i sorte små slør der de kommer flyvende tilbake fra sydligere strøk.

Flere:

Ping - Discotheque of Darkness
Harmonica Sam - Rocker No.1