cover

The Dead and Dreaming

Dry Kill Logic

CD (2004) - SPV / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal

Spor:
Lost
Paper Tiger
Buckles
Push/Pull
Then You Lie
Perfect Enemy
Living Witness
One Hand Knife Fight
As Thick As Thieves
200 Years
Hindsight

Referanser:
Sepultura
Metallica
Pantera
Faith No More

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Effektiv kraft

Amerikansk band som kanskje er klar for et eller to trinn opp på metalstigen.

Dry Kill Logic spiller en kraftfull og energispekket variant av heavy metal og balansere fint mellom brutalitet og musikalitet. De kombinerer stor tyngde med aggressivitet og enkelte melodiske partier på en overbevisende måte. Noen ganger minner de litt om Metallicas mellomperiode på 90-tallet. I tillegg viser de variasjon og mangfold på The Dead and Dreaming. Å sammenligne dem med Faith No More er kanskje drøyt, men noen av de samme elementene finner man i noe mindre oppfinnsome utgaver.

Vokalist Cliff Rigano klarer å vise stor variasjon i stemmen sin. Han klarer på en utmerket måte å kombinere brølevokal med synging, og bidrar til spennende stemningsskifter i låtene. Then You Lie er en slik låt. Fra et mildt vers eksploderer den i galskap. Likevel har han litt igjen på å skape frysninger på ryggen min.

Buckles er et godt eksempel på hvordan bandet kombinerer ekstrem metal med sans for fengende elementer. Det samme finner man igjen i 200 Years. Dry Kill Logic er aller best når de lar galskapen råde i perioder. De låter aldri nyskapende, men ser ut til å ha funnet sin plass i bakgrunnen av sine forbilder.

Bandet holder lengden på låtene nede. Kun Then You Lie strekker seg over fire minutter. Dermed låter albumet effektivt og poengtert. Dette er ei skive man kan høre mange ganger, uten å bli lei. Likevel er det ikke snakk om vanskelig tilgjengelig musikk, men velgjort og heftig heavy metal.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Knife - Tomorrow, In a Year

(Rabid)

Riktignok ikke det samme på plate som i sal, men fremdeles fullstendig overlegent fra Skandinavias mest interessante band.

Flere:

MJ Cole - Back To Mine - A Personal Collection For After Hours Grooving
Ping - Discotheque of Darkness