cover

Battle Born

Scurvy Bastards

CD (2003) - Slovenly Recordings

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkrock / Punk

Spor:
Blunderbuss/Jar of Porter
Old man Crow
Train Robbin'
Dungeon Song
Turkish Song
Bocephus
Surrounded By Water
Greenland Whale Fisheries
All For Me Grog
Goblin Town
Curse of Cthulhu
Polaris

Referanser:
Tom Waits
The Pogues

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Sjørøverviser

Kaptein Sabeltann synger ut sin kjærlighet til Irland, alkohol og det maritime liv.

Sterkt inspirert av The Pogues sin irskinspirerte folkpunk tar Reno-bandet Scurvy Bastards oss med i en verden med pirater, goblins og annet oppspinn. Det er både rølpa og humørfylt, likevel blir det aldri spesielt interessant, spennende eller morsomt. Det er vanskelig å la seg rive med av låtene og historiene.

I de mer uptempo låtene rocker det greit, men de kommer aldri opp med noe The Pogues ikke har gjort bedre før, mens Old Man Crow høres ut som noe Tom Waits kunne ha forkastet. Etterhvert ender man opp med å stille seg ganske likegyldig til hele greia.

Temaene i tekstene er ofte maritime. I tillegg viser de en stor kjærlighet til Irland. Surrounded By Water er nærmest en hyllest til øya. Flere steder dukker det opp liksom-skummel sjørøverlatter. Det høres bare dumt ut, og er ikke mer skremmende enn Terje Formoes Kaptein Sabeltann. I blant kan man tenke at dette er mørke utgaver av støveldansen til Travelling Strawberries. Goblin Town er en tullelåt om de små mytiske skapningene og deres mørke sider.

Battle Born er en ganske krampeaktig skive. Det er som om jeg forstår hva de vil oppnå, men må ærlig innrømme at de ikke er i nærheten en gang. De sliter rett og slett med troverdigheten, for ikke å snakke om låtmaterialet og framføringa. Scurvy Bastards har det sikkert kjempemorsomt når de lager og spiller musikk. Neste gang kan de kanskje få dette til å smitte over på andre også.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Sea and Cake - One Bedroom

(Thrill Jockey)

De snor seg fjærlett innom litt bossa, litt smooth funk og soul, kutter det i kantene, og lager lett bekymringsløs pop man får lyst til å grine av.

Flere:

Sukpatch - 23
Pat Jordache - Future Songs