cover

...Only a Suggestion

Hermano

CD (2002) - TeePee / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Heavy metal

Spor:
The Bottle
Alone Jeffe
Manager's Special
Senor Moreno's Introduction
Senor Moreno's Plan
Landezza (Motherload)
5 to 5
Nick's Yea

Referanser:
Kyuss
Unida
Afghan Whigs
Queens of the Stone Age

Vis flere data

Se også:
The Sweet and Easy of Brief Happiness - Hermano (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Gode kompiser

En kort stonerrockfornøyelse for de innvidde, eller de som har behov for å bli innlemmet i det svingende mørke selskap.

Hermano er et kompisband satt sammen av Orquestra del Desiertos Steve Dandy Brown. Med seg har han blant annet trommis Steve Earle fra Afghan Whigs og vokalist John Garcia fra Kyuss/Unida. Til å begynne med sendte de taper fram og tilbake, inntil de endelig kom sammen i studio i 1999. I 2002 ble endelig et album utgitt. ...Only a Suggestion er bare en halvtime lang, men dette gir den faktisk en fordel i forhold til mange av de andre stonerrock-skivene som har kommet de siste åra. Skiva er både umiddelbar og kommer til å ha lang levetid. De åtte låtene er skjært såpass inn til beinet at man unngår å bli kjeda av to minutter lange solopartier eller generell instrumentronking.

Hermano står for en rett-i-trynet-variant av tung rock, og de framstår som den rake motsetningen til det dvelende og kjedelige Orquesta del Desierto. Nå er nok ikke dette en av stilartens milepæler, men et godt, gjennomarbeidet og fengende sideprosjekt, hvor man tar seig rock på alvor. Her svinger det godt og kraftig fra første stund. Gutta spiller hovedsakelig en ganske streit og rock'n'roll basert stonerrock. I dette tilfellet er det med på å øke undeholdningsverdien. Ingen av låtene er vanskelige å like eller spesielt komplisert konstruert.

De to første, The Bottle og Alone Jeffe, kan få ryggragden din til å svaie taktfast fram og tilbake. Manager's Special er derimot som en rawk'n'rawl-nakkesleng. Noe musikk passer så godt som bilmusikk at til og med jeg kunne tenke meg å ta lappen. Nå flater skiva litt ut under siste halvdel, men rekker aldri å bli kjedelig.

Man kan selvsagt argumentere for at albumet er litt kort, men personlig ønsker jeg heller at flere band av denne typen kunne prøve å fatte seg i korthet. Det er forfriskende å høre ei skive man ønsker å sette på repeat i motsetning til ei hvor man får nervøs spole- eller skippefinger.

Føler du deg innkjørt i denne stilartens milepæler kan Hermano være et skritt videre. De gjør ikke ting så fryktelig annerledes enn for eksempel Kyuss, men de gjør sakene sine godt. Det er bare å ta på seg helsetrøya og å slå av taklyset. Dette er musikk for de mørke og mandige fornøyelser.

Spill for all del uforsvarlig høyt.