cover

Rogues Gallery

Årabrot

CD-EP (2003) - Safe as Milk / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Grapserock

Vestland, Vestland er ikke lenger hva det var. Årabrot er ute med sin første EP.

Årabrot er et bråkeband jeg har ganske stor tiltro til fremover, et syn jeg baserer både på deres første syvtommer Adding D to Anger (Safe as Milk, 2002) og enkelte liveshow i Oslo 2003. Særlig deres andre opptreden i forbindelse med Øya 2003 var heftige greier (Blue Monk).

Andre konserter har på sin side vist at Haugesund-kvartetten fortsatt er noe ferske, og ikke har skade av mer spilletrening. Det er derfor fornuftig at de følger opp singelen med en kort EP, sånn i første omgang. Utgiver av Rogues Gallery er igjen landets beste selskap for tiden; Safe as Milk. Det skjer virkelig mye bra rundt dette miljøet med base i Haugesund, og Årabrot er en viktig del av denne scenen.

Dels primalpunk, dels svartaktig skittenmetall gir ikke Årabrot stor plass for dynamikk og dybde i sin voldsomme gjørmestil. Her valses det rett frem og over alt og alle uten at de nesten tar seg tid til å trekke pusten. Det er forrykende å høre på, men de mangler noe som bryter opp den rytmiske angreps-monotonien. På låter som Debris og Eye Catcher har de riktignok litt mer preg av den angstfylte og stressede post-punken (i røttene til Wire og Pere Ubu), og det er en tendens de gjerne kan utvikle ytterligere.

Vokalistens vrengte, gutturale skrik er dominerende og preger alle de fem låtene som raser avgårde i løpet av 12 rastløse minutter. Lyden på Rogues Gallery er gjennomgående søplete nok til å matche bandnavnet (Årabrot er også navnet på en fylling utenfor hjembyen).

Jeg mener fremdeles at Årabrot besitter et stort potensiale. De henter ut noe på Rogues Gallery, så får vi se om de fortsetter sin utvikling mot noe riktig sjefsgrisete grapserock.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Weeping Willows - Into the Light

(Grandcentral Records)

Weeping Willows leverer et fjellstøtt popalbum, uten en eneste svak låt.

Flere:

Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete
TV on the Radio - Dear Science