cover

All Hail West Texas

The Mountain Goats

CD (2002) - Emperor Jones / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Lo-fi / Singer/songwriter / Akustisk / Indierock

Spor:
The Best Ever Death Metal Band In Denton
Fall of the Star High School Running Back
Color In Your Cheeks
Jenny
Fault Lines
Balance
Pink and Blue
Riches and Wonders
The Mess Inside
Jeff Davis County Blues
Distant Stations
Blues in Dallas
Source Decay
Absolute Lithops Effect

Referanser:
Smog
Sentridoh

Vis flere data

Se også:
Tallahassee - The Mountain Goats (2002)
We Shall All Be Healed - The Mountain Goats (2004)
We Shall All Be Healed - The Mountain Goats (2004)
The Sunset Tree - The Mountain Goats (2005)
Get Lonely - The Mountain Goats (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Oreamnos Americanus

Every knee shall bow and every tongue confess: West Texas! West Texas! West Texas!

John Darnielle har siden 1991 nærmest spydd ut låter av ymse kvalitetet under navnet The Mountain Goats, både på fullengdere, et høyt antall singler og på et utall samlinger. En utfordrende artist å komplettere for den som ønsker det. Stort sett sitter han alene på soverommet og komponerer skranglete og sjarmerende popviser med smarte tekster, lo-fi style. All Hail West Texas er som tittelen indikerer både påvirket av de store landområdene mellom San Angelo, Abilene, Lubbock og El Paso, og den rike musikalske tradisjonen som staten har fostret. Han skrev låtene etter å tilbragt sommeren 2000 der, mens selve innspillingen fant sted i Iowa i 2001.

Darnielle er mer en tekstforfatter og historieformidler enn melodimaker. På omslaget loves det denne gangen fjorten sanger om syv mennesker, to hus, en motorsykkel og en anstalt for voksen ungdom. Han er personlig, men ikke på en introvert eller navlebeskuende måte. Mer en forteller som observerer det som skjer rundt seg og tegner levende historier om venner, været, veien og Texas. Med kun en enslig kassegitar (og litt keyboard) som følgesvenn til sin nasale, smådesperate stemme blir uttrykket nakent, men takket være det lyriske overskuddet savnes ikke et større lydbilde.

Innspillingen av All Hail West Texas fant sted sammen med en defekt Panasonic RX-FT500, og lyden blir deretter; knitrende og skurrende. Det gamle utstyret ble hentet inn fra garasjen da Darnielle skulle spille inn disse låtene, og synes det ble for uniformert lyd med sin Marantz PMD 222 (for den som er teknisk interessert). Som han selv sier, denne platen er "the sound of a long-broken machine deciding to function again". Resultatet blir definitivt lo-fi, ikke helt ulikt Becks viseplater (for eksempel One Foot In the Grave), men for en uvitende lytter kunne disse låtene like gjerne tilhørt en gammel 78-plate med en gammel, obskur visesanger.

Om det er selvopplevd vites ikke, men en spesial takk går i hvert fall til "young men and women in bedrooms with electric guitars and Morbid Angel T-shirts around the country. The future is yours." Om fremtiden ikke akkurat tilhører en hær av John Darnielle-kopister, så har han igjen vist seg som en av våre mest originale visesangere. All Hail West Texas er vel verd å oppleve uansett hva slags T-skjorte man bruker.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fra Lippo Lippi - In Silence And Small Mercies - The Early Years

(Rune Arkiv)

To nedstøvede kulturskatter til glede for musikkhistorisk interesserte, eller nytere av goth og post-punk.

Flere:

Thelma & Clyde - White Line
Little Axe - Hard Grind