cover

Can't Be Tamed

Miley Cyrus

CD (2010) - Hollywood / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Dance / Elektropop / Poprock

Spor:
Liberty Walk
Who Owns My Heart
Can't Be Tamed
Every Rose Has It's Thorn
Two More Lonely People
Forgiveness And Love
Permanent December
Stay
Scars
Take Me Along
Robot
My Heart Beats For Love

Referanser:
Ke$ha
Britney Spears
Hilary Duff
Ashlee Simpson
Kelly Clarkson

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Montanas ungdomsopprør

Miley Cyrus nok vil stille sterkt hos de som er glade i enkle, kommersielle danselåter.

Hun er kanskje best kjent som Hannah Montana fra serien med samme navn på Disney Channel, hvor hun appellerer mest til de under 15 år. For de over tretti er hun også kjent som datteren til Billy Ray Cyrus- mannen bak landeplagen Achy Breaky Heart fra 1992, som gjorde hårsveisen "mullet" til et fenomen også i Norge.

Med sitt tredje album Can't Be Tamed prøver Miley Cyrus å nå ut til alle de mellom femten og tretti år, og hun gjør et iherdig og respektabelt forsøk. Allerede ved å se på coveret av albumet så skjønner man at hun streber etter et nytt image, langt vekk fra den sukkersøte Hannah Montana.

Og ikke overraskende gjenspeiles dette i musikken; tolv fengende låter som er godt varierte innen pop og rock-sjangrene, med tekster som sier at dette er en jente som lever sitt eget liv og som ikke vil holdes nede. Utrolig nok har hun fått med seg hele 20 (!) medskribenter, så man kan jo nesten lure litt på om det faktisk er hennes egne, eller andres tanker, hun synger om.

Det virker allikevel ektefølt, selv om det er noe bisart å høre den sytten år gamle jenta synge om lovemaking og om hvor untamed hun er. Men i showbusiness er det jo en kjent sak at man fort kan bli en gammel sjel i en ung kropp.

Første låt ut Liberty Walk er Mileys statement om å stå på egne ben. En tøff låt med ett sterkt pop-refreng som åpner Frøken Cyrus show. Flere av de dansbare og fengende låtene på dette albumet er i gata til Britney Spears og Pink, og vil utvilsomt havne på hitlistene etter hvert.

Låten Permanent December er en skikkelig blanding av Kesha-låtene Tik Tok og Fight For This Love. Her bruker Miley den samme sing-song rappe-stilen som Kesha er kjent for, og vokalen er veldig elektronisk forvrengt på deler av refrengene. Til tross for at det nærmest kan sies å være en Kesha- plagiat så gjør gjenkjennelseseffekten i denne moderne låten sitt til at dette kan bli en av de største hitene på Mileys album.

Videre har hun tatt med en cover av låten Every Rose Has It's Thorn, som glam metal bandet Poison hadde en superhit med i 1988. Dette er allerede en av de fineste powerballadene som finnes, og Miley Cyrus gjør slett ikke skam på den med sin versjon. Hun har holdt seg tett opptil originalen, og med sin litt hese country-stemme viser hun at hun er sin fars datter. Til tross for at Miley Cyrus nok vil stille sterkt hos de som er glade i enkle, kommersielle danselåter, så er det denne balladen til Poison som man tar seg selv i å nynne på i ettertid.

Can't Be Tamed er et fint pop-album, men det kan dog virke noe overprodusert og Miley Cyrus vil nok dessverre trenge flere album på baken før Hannah Montana-spøkelset har forlatt henne for godt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bob Dylan - Modern Times

(Columbia)

Dylans 44. studioalbum er et lekent møte med musikkhistorien og et apokalyptisk møte med de moderne mennesker.

Flere:

The Sea and Cake - One Bedroom
The Shins - Chutes Too Narrow