cover

L7(Mid Life Crisis)

Count Bass D

CD (2008) - 1320 Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Rap / Alternativ / Spoken word / Neo-soul

Spor:
Make It Flow Featuring Ache
Gio Any (I Cold Just Came In)
Back Pay (Parts 1 & 2)
Can We Hang Out Tonight
Neon Soul
I Need Your Love
I Love You
You Got It
Personal Things
What I Do
Y.B.A. Square
(Don't) Run Out On Me

Referanser:
Saul Williams
MF Doom
Quasimoto
Jaylib
J Dilla/Jay Dee

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Fri flyt

Count Bass D fortsetter å være en godt skjult hemmelighet, men overgår det meste av genre-kryssende rap.

I disse dager hvor hiphop ser ut til å gå mot en tid hvor autotune, overdreven elektronikk, og merkeklær har størst influens på populariteten er det nesten merkelig at ikke flere dykker dypere under musikkoverflaten for å finne andre alternativ. For hiphop er som kjent ikke død, og musikkartens muligheter er ikke så begrenset at alle er nødt til å følge trender så blindt som den har gjort de siste årene.

Count Bass D alias Dwight Farrell er atter et skudd på stammen av hardt overarbeidede dog, kynisk oversette produsenter. Han gjør bortimot alt selv på platene, inkludert miksing, sampling og en rekke instrumenter, ved siden av å produsere litt for andre. Count Bass D er en av disse småsløve røykehodene som har så store visjoner for musikken inne i hodet sitt at han selv neppe blir fullstendig fornøyd med resultatet.

På pluss-siden er imidlertid at man kan høre hvordan han forsøker. Og spennvidden i låtlisten strekker seg bredere enn mange andre har kapasitet til. For i motsetning til andre enmanns-band som Raphael Saadiq og Danger Mouse, så behersker Farrell flere genrer enn hovedfeltet. Han minner derfor mer om den hyperaktive Madlib, samt andre Stones Throw relaterte navn som J-Dilla og MF Doom.

På L7 er det først og fremst musikken som står i sentrum. Den vrir og vrenger seg i god tid både foran og etter vokalen. Count Bass D rapper selv, men har en teknikk som er så tilbakelent at den ligger nærmere spoken word enn tradisjonell rapflow. Syrete som platen er, kan den virke til tider påtatt seig i midtpartiene av låtene hvor repetisjonene pågår ustanselig. Godt er det derfor at artisten kvikner til innimellom og serverer selvsagte bangers som Can We Hang Out Tonight og Neon Soul.

Min favorittlåt på platen er allikevel den hjerteflimrende beaten til I Love You hvor trommene til produsenten er dyptpløyende og vanedannende. En atradisjonell vokal backer opp produksjonen hele vegen i gjennom, men tar aldri søkelyset fra beaten som fortsetter å danne nakkehårreisende vibber.

Count Bass D er på sitt beste når han får fri flyt av ideer til produksjonene sine, og har komplett kunstnerisk kontroll over det endelige resultatet. L7 er derfor det nærmeste han har kommet på lang tid, påtross av at han neppe er en artist som vil føye seg noe mer etter andre i fremtiden heller.

I stedet vil han fortsette å gi ut uavhengige plater som ikke tar høyde for å følge konvensjoner, men som innehar en profesjonell kraft som gjør ethvert ferdig resultat fra roterommet hans av ideer verdig lytterens oppmerksomhet.

Men jeg advarer: her finner du ingenting som ligner en MTV Award, på en annen side er det kanskje ikke den prisen som er høyest hengende hjemme i stua til Dwight Farrell heller.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Inspiration Information

(Strut)

Vellykket integrering mellom etiopisk jazzpionér og britiske fusjonister.

Flere:

Paganus - Skogsrock
Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet