cover

Oil City

The Chairs

CD (2008) - Kippers

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Powerpop / Poppunk / Lo-fi / Garasjerock

Spor:
Oil City
Kick the Sun
Bonafide Love
Shoot You Ask
Reach Out
Babe
Favorite of You
All This Time
The Man Who Said No
No Home

Referanser:
Big Star
Wheelchair Bongos
The Replacements
Ramones
Iggy & The Stooges
The Tables

Vis flere data

Se også:
Fly the Flag - The Chairs (2004)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


His masters noise

De ti sporene farer forbi uten å gjøre noe dypt og varig inntrykk.

Plateentusiaster i Stavanger har lenge hatt gleden av både fersk og speket vinyl fra butikken og plateselskapet Kippers. Det har også forekommet sporadiske kompakt-smultringer, hvilket denne utgivelsen med lokalgruppa The Chairs er et eksempel på. Ikke ubegrunnet bærer den tittelen Oil City, oppkalt etter Stavangers store gave til menneskeheten.

Noe av denne oljen har også blitt skutt tilbake i The Chairs' utgivelse i form av bidrag fra fondet for utøvende kunstnere, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune. Da får dere selv vurdere om dette dermed faller i kategorien "independent" eller "dependent".

Musikalsk sett dreier det i hvert fall seg om noe så aldeles sjarmerende umoderne som rock, en av flere firebokstaversord som definerer tilværelsen for mange av oss, nærmere bestemt av typen få grep, men masse energi. Tankene mine vandrer raskt i retning av The Replacements, The Stooges og The Ramones (eller norske The Tables, som selvsagt aldri må forveksles med The Chairs, navnevalget er jo en ren tilfeldighet!). Ziggy plays guitar. Pønke-bass-gitar. Mens jeg hugger ved sammen med far.

De ti sporene farer forbi uten å gjøre noe dypt og varig inntrykk på undertegnede. Selv ikke etter 7-8 forsøk. Låtene er simpelthen ikke sterke nok. The Chairs skal ha honnør for å komme i mål med 10 låter på under 30 minutter, men jeg savner dessverre råskap og energi, låtene virker lunkne og halvferdige og mangler mothaker som nagler dem til kroppen. Sammenlign for eksempel med The Replacements' Alex Chilton – DEN får jeg lyst til å høre ti ganger etter hverandre hver gang jeg setter den på. Det er kanskje å kreve for mye, men jeg skulle ønske at bare én av låtene her nådde halvveis så langt.

Oil City er en sympatisk utgivelse, men dette materialet når ikke opp til de amerikanske standardene som ligger til grunn for denne musikken. Skulle du ha sansen for noen av de nevnte, bør du likevel sjekke ut The Chairs – og tross alt er jeg sympatisk til det både de og Kippers driver med. Kanskje de svir av en genial plate en annen gang?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fall - Reformation Post TLC

(Sanctuary)

Det er over, men dette er begynnelsen. Grinebiter'n har fått med seg essensen.

Flere:

Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney - Superwolf
Ensemble 96 - Immortal Nystedt